Reviews: wat mensen van DiSofa vinden

Eric
33 jaar
Ik heb de behandeling bij Jiske als erg prettig ervaren. Ze bood een luisterend oor en stelde zich begripvol op, waardoor ik mij gehoord voelde. Ook stelde ze de juiste (soms confronterende) vragen, waardoor we snel tot de kern konden komen. Zeker niet altijd leuk om te horen, maar wel helpend. Vervolgens kon ik hiermee aan de slag gaan. Ik voelde me geen nummer of patiënt omdat Jiske oprecht overkomt en mij echt wilde helpen, op een manier die bij mij als persoon past.
Esther
26 jaar
Ik was benieuwd of online therapie mij hetzelfde zou kunnen brengen als fysiek tegenover iemand zitten. Disofa en met name Manon hebben mij hier zeer in verrast. Na een paar minuten vergeet je volledig dat er een beeldscherm tussen zit en kun je aan de slag met je hulpvraag. Het is een laagdrempelige en fijne manier van therapie en ik heb veel stappen kunnen zetten in een relatief korte tijd. Voor mij een echte aanrader.
Kaya
31 jaar
Ik ben het traject gestart met een open houding. Ik was op zoek gegaan naar hulp bij mijn depressie en persoonlijkheidsstoornis. Sara was daar een grote steun in. Ze heeft mij goed begeleid, en was tevens ook een fijne gesprekspartner. We hadden goed gekeken naar de schema’s die mij in de weg lopen. Van de modules heb ik veel kunnen leren, en ga daar zeker op verder in mijn vervolgtraject. Aan Sara heb je een goede begeleider.
Lizzy
27 jaar
Voor de start van de online therapie was ik best sceptisch en wist ik niet zo goed wat ik ervan kon verwachten. Uiteindelijk ben ik juist ontzettend blij geweest met deze vorm van therapie en heb ik dit absoluut niet als “nadelig” ervaren. Vanuit je eigen huiskamer geeft juist ook een veilig gevoel. Ingrid heeft mij ontzettend goed geholpen bij mijn dwangklachten. Ze zorgt voor een veilige sfeer en ondanks de ‘afstand’ zorgde Ingrid ervoor dat er absoluut geen gevoel van ‘afstand’ was. Wat ik zelf als heel fijn heb ervaren, was dat er tijdens de sessies ook een zeker gevoel van luchtigheid was, mede door het inbrengen van humor waar dit past. Daarnaast heb ik haar betrokkenheid als fijn en zeer oprecht ervaren: zo kreeg ik op de dag, dat mijn moeder 1 jaar was overleden, een bericht van haar. Bij aanvang van de therapie belemmerde de dwanghandelingen mijn leven, nu kan ik de dwang belemmeren om weer de baas te worden in mijn leven en ben ik ‘baas over de dwang’. Bedankt daarvoor Ingrid!
Rick
43 jaar
De behandeling bij DiSofa is zeer aan te raden. Vooral de combinatie van opdrachten (modules) en gesprekken maakte bij mij de therapie succesvol. Eveline is een aardige en warme vrouw, en tegelijkertijd wist ze goed te doorgronden waar de pijn zat. Ik gun ieder dit leest ook een succesvolle therapie.
Nadine
34 jaar
Nadat ik tijdelijk thuis ben komen te zitten ben ik via mijn huisarts terecht gekomen bij DiSofa. Het eerste gesprek vond ik ook wel spannend, en nog wat onwennig om online contact te hebben met elkaar, maar gelukkig voelde het al snel warm en vertrouwd. Het contact tussen Elles en mij was goed, het idee dat ze altijd online bereikbaar is, stelde me daardoor ook gerust. Dankzij Elles voelde ik me gehoord en begrepen, haar geduld en rust, goeie adviezen en inzichten. Aan de hand van de fijne gesprekken en online opdrachten heeft ze mij super geholpen om tot de kern te komen. Ook de EMDR behandelingen heb ik als goed ervaren. Ik heb nu veel meer rust, kan beter met vervelende emoties omgaan. Voel me weer energieker en krachtiger en heb de juiste handvaten gekregen om door te kunnen gaan! 
Iris
26 jaar
Super tevreden over de (online) behandeling en Miriam als behandelaar. Na een minder goede ervaring bij een therapeut om de hoek, was dit boven verwachting goed. De doelgerichte en persoonlijke sessies maakte dat er diepgang gecreëerd werd en de kern van de behandelvraag aangepakt is.
Sebastiaan
33 jaar
Via mijn zorgverzekering ben ik doorverwezen naar Disofa. Dit na aanleiding van mijn wens om behandelingen te kunnen volgen in de avond uren. Het idee was zeker even wennen om online therapie te gaan volgen. Maar wat een uitkomst. Jezelf kunnen zijn in je eigen vertrouwde omgeving. Er word zeer aandachtig naar je geluisterd en je word voorzien van voldoende tips trics en materialen om buiten je therapie aan de slag te gaan met je problemen. Ik heb het dus als zeer fijn en professioneel ervaren. Ook als je tussendoor vragen hebt kan je ze gerust stellen, met snel antwoorden op je vragen. Belangrijk is denk ik dat je je om op gemak voelt bij iemand zodat je jezelf helemaal open durft te stellen zodat je goed alles kan uitleggen en verwoorden waar je nou ECHT mee zit. Ik heb Bonnie als behandelaar en heb dit als zeer fijn ervaren. Door de behandelingen heb ik veel beter inzicht gekregen over mijn problemen en zou dit iedereen kunnen aanraden.
Sandy
26 jaar
Ik vond de samenwerking echt perfect. We konden heel goed met elkaar praten en met een paar woorden wist de ander vaak al genoeg.  Als je begrijpt hoe de ander iets bedoelt, kun je ook moeilijke realisaties goed oppakken en begrijpen hoe de vork in de steel zit. Ik ben echt zo veel verder gekomen dan ik dacht, heel bijzonder. Vooraf wist ik echt niet of het zou aanslaan, of dat het ook allemaal zou gaan lukken, maar toch zie ik nu dat ik zo veel meer ben gegroeid dan ik ooit had durven denken. Ik vind het super bijzonder, en ben verschrikkelijk blij met de hulp en ondersteuning van Bonnie die ik heb ontvangen.
Bella
20 jaar
Als student geniet ik ontzettend van mijn flexibiliteit, één van de redenen voor mij om naar het buitenland te gaan voor een semester. DiSofa bleek een perfecte oplossing waardoor ik in dit afgelopen turbulente jaar een stabiele factor had bij Miriam. De module bood mij de kans om zelfstandig aan de slag te gaan met mijn klachten. Het was erg fijn om daarna die module in de videogesprekken nog even na te bespreken. Dit was een goede balans, waardoor ik zelfstandig uit kon proberen hoe bepaalde technieken voor mij werkten. Miriam heeft mij ontzetten geholpen met leren omgaan met mijn angstklachten. Ik durf weer op mezelf te vertrouwen en grenzen te trekken, waardoor ik met veel minder spanning, en met veel meer plezier door het leven ga.
Jet
24 jaar
Mijn online therapie bij DiSofa heb ik als zeer prettig ervaren. In eerste instantie stond ik sceptisch tegenover online begeleiding. Zou mijn therapeut wel echt kunnen doorgronden wat ik zeg en bedoel zonder fysiek bij me te zijn? Zou ik zaken wel echt kunnen overbrengen? Uiteindelijk ben ik heel fijn begeleid en was het feit dat de therapie online was geen obstakel voor het overbrengen van bepaalde situaties en emoties. Sterker nog, het in je eigen omgeving verkeren terwijl je een en ander bespreekt is juist wel prettig, omdat je niet die fysieke drempel over hoeft van een therapiekamer en veel meer in je eigen wereld blijft. Ik kan me voorstellen dat indien klachten heftiger zijn, fysieke therapie een betere uitkomst vormt. Maar bij mijn klachten was dit een goede uitkomst. Ten slotte heb je natuurlijk ook nog het praktische voordeel, dat je naast een drukke werkweek de mogelijkheid hebt om s’avonds of in het weekend een gesprek in te plannen. Het contact met mijn therapeut was laagdrempelig en informeel. Ik kon haar een berichtje sturen als er iets was en ik vond het een fijn idee dat er op de achtergrond steeds een onafhankelijke derde met kennis van zaken beschikbaar was om mee te praten of mee te kijken. Alleen dat gegeven geeft al een geruststellend gevoel. Daarnaast waren er ook echt wel momenten dat ik niet per se zin had om een uur te praten over mijn emoties en dergelijke, maar mijn psycholoog nam me dan op een laagdrempelige, luchtige manier door bepaalde zaken heen waardoor ik uiteindelijk toch met minder balast het gesprek uitkwam dan hoe ik erin ging. Kortom, zeer goed bevallen!
Daniëlle
25 jaar
Via een social media bericht zag ik de mogelijkheid voor online therapie bij DiSofa. Ik heb mij laten verwijzen door mijn huisarts en kon snel beginnen met de behandeling. Ik had veel last van allerlei psychische- en lichamelijke klachten vanuit trauma, die problemen veroorzaakten in mijn dagelijks leven en werk. Sara heeft mij geholpen meer rust te vinden door een luisterend oor te bieden, oordeelvrij te zijn en op een professionele manier ervaringsdeskundigheid in te zetten. Dit gaf mij een ‘veilige omgeving’ om mezelf in te uiten, meer compassie voor mezelf te hebben en te groeien in wie ik ben. De EMDR en praktische tips/tools hebben ervoor gezorgd dat ik meer rust en controle ervaar in mijn emoties en herstelgerichte keuzes kan maken in het dagelijks leven. 
Eveline
38 jaar
Ik kwam via de zorgverzekering bij Disofa terecht voor mijn koopverslaving. Ik kwam er zelf niet meer uit en alhoewel ik geen schulden had, had ik wel een gedragsprobleem wat zichzelf niet zou oplossen. Samen met Bonnie hebben we hier goed naar gekeken. Ik vond het lastig om de zoveelste therapeut weer toe te laten. Maar Bonnie was heel begripvol, vriendelijk en we hadden een fijne klik. Na een aantal sessies merkte ik dat ik mijn gedrag zelf kon veranderen want we hadden inzichtelijk waar de koopdrang vandaan kwam. Ik houd weer geld over EN ik ben nu veel bewuster bezig met het uitgeven van geld. Dit had ik alleen nooit voor elkaar gekregen.
Hannah
73 jaar
Ik heb de behandeling door Sara van mijn problemen als zeer deskundig, prettig en waardevol ervaren. Het klikte heel goed tussen ons, vond ik; we dachten vaak hetzelfde over dingen, ook over dingen die buiten de therapiesfeer vielen. Ze steunde me enorm en stimuleerde me om positiever naar mezelf te kijken. Mijn dwangneuroses en angsten zijn niet gering, zijn hardnekkig en ik kreeg al snel het idee dat die niet geheel, of geheel niet, zouden verdwijnen. Dat komt volgens mij ook omdat ik ze al mijn hele leven heb, als jong kind al en dat ze ‘in de genen zitten’. En ook uit de literatuur die Sara mij opgaf bleek wel dat dwangneuroses eronder krijgen geen geringe opgave is. Bovendien ben ik ook nog een beetje eigenwijs, ook door mijn leeftijd, en had ik daarom bijv. geen zin in ontspanningsoefeningen. Sara heeft me echter wel een aantal heel belangrijke dingen geleerd en me gestimuleerd t.a.v. een aantal zaken. Ze heeft me geleerd mijn waarden te analyseren. En ze prees me voor een aantal waarden die ik zeer belangrijk vond. En waar ik nogal de neiging heb om kwaliteiten van mezelf te bagatelliseren, heeft Sara me geleerd dat ik mijn kwaliteiten moet waarderen. En dat is ook echt wel gelukt. Ze prees me ook regelmatig voor een aantal concrete activiteiten die ik ondernomen had, en waarvan ik zelf het belang niet zo inzag, en dat stimuleerde me echt. Ook leerde ze me dat het belangrijk voor me is, teneinde wat makkelijker met de dwangneuroses en angsten te kunnen leven, om ontspanning te zoeken en dingen te ondernemen die belangrijk voor me zijn!
Frank
56 jaar
Ben bij de online behandeling van DiSofa terecht gekomen omdat dit traject snel kon starten: er was geen wachtlijst. Aanvankelijk twijfelde ik over het idee: zou face to face contact in een kantoor met een psycholoog niet béter werken en meer persoonlijk zijn!? In de praktijk beviel het echter prima: had niet het gevoel van “afstand” en ben uitstekend geholpen. Mijn beperkte ervaring met een laptop en de enkele technische storing e.d. stond dit ook echt niet in de weg. !
Erik
35 jaar
Na een moeilijke periode in mijn leven en door pesterijen van vroeger ben ik hulp gaan zoeken. Omdat bij andere grote instanties de wachttijd behoorlijk lang is adviseerde een vriendin mij Disofa. Binnen een maand kon ik worden geholpen en heb ik inmiddels genoeg handvatten en oefeningen die mij dagelijks helpen. Omdat ik voor mijn werk veel weg ben is het videobellen echt een uitkomst. Dat maakt het plannen van een afspraak veel makkelijker. Kortom een aanrader!
Sanne
24 jaar
Ik had last van onverwerkte trauma’s en sociale angsten. Omdat ik er al zo lang mee rondliep, dacht ik dat bepaalde negatieve gevoelens en gedachten gewoon een deel van mij waren geworden en dat ik er niet veel aan kon doen. Op aanraden van een vriendin ben ik toch online EMDR-therapie gaan volgen bij Disofa. De resultaten van de therapie hebben mij enorm verrast. De trauma’s heb ik een plekje kunnen geven en ik heb veel meer rust in mijn hoofd. Ik voel me gelukkiger en zekerder en geloof dat iedereen die ergens mee rondloopt iets aan deze therapie kan hebben. Dankjewel Sara!
Kim
39 jaar
Online therapie volgen was echt een mooie oplossing. Naast dat het tijd scheelt, kon ik in de digitale omgeving huiswerk maken en snel aan de slag met mijn hulpvraag. Manon was een fijne psycholoog, ik voelde me begrepen en heb er vertrouwen in dat ik weet op eigen benen kan staan. Ik heb handvatten gekregen om om te gaan met mijn emoties en gevoelens.
Fenna
26 jaar
Ik ben via mijn zorgverzekering bij Disofa terecht gekomen, dit omdat er eigenlijk overal een lange wachttijd was en ik bij Disofa direct kon beginnen! Op het begin vond ik het wel een beetje wennen allemaal en twijfelde ik ook maar hier raak je heel snel aan gewend. Ik heb het als erg fijn ervaren dat dit gewoon vanuit je eigen vertrouwde omgeving kan en dat je tussen de sessies door opdrachten kon maken zodat je wel ermee bezig blijft! Het contact met Rosaura was ook erg fijn, ze heeft me erg goed geholpen, ik kon altijd contact met haar opnemen als ik een vraag had en kreeg ook snel antwoord. Ik zou Disofa zeker aanbevelen!
Anouk
39 jaar
Ik vond het superfijn dat ik vrijwel direct terecht kon voor hulp, omdat op het moment van aanmelden alles mij heel hoog zat. Ik vond gelijk een luisterend oor, wat mij ontzettend heeft opgelucht. De gesprekken vond ik prettig. Ik voelde mij begrepen en serieus genomen. Ik heb mijn verhaal kunnen doen en inzichten en praktische tips gekregen die ik direct kan toepassen. Ik heb Sara als heel open, vriendelijk en empathisch ervaren. Alle communicatie was altijd duidelijk. Ik heb geen enkel probleem ervaren met het online component van de behandeling; integendeel. Er was geen wachtlijst en ik kon in mijn eigen omgeving de gesprekken voeren. Ik kan weer vooruit en zou de behandeling zeker aanraden! 
Sarah
25 jaar
Ik heb mij voor de online-EMDR behandeling aangemeld omdat ik 2 keer in een week tijd een overval heb meegemaakt. Best heftig! Ik heb voor de online EMDR gekozen omdat ik op deze manier sneller geholpen kon worden en dit wilde ik heel graag. Ik wist in het begin helemaal niet wat een EMDR behandeling inhield. Ook had ik er wel een twijfel bij of een behandeling achter een scherm wel echt zou helpen. Het heeft zeker goed geholpen! Toen ik met de behandeling begon durfde ik niet alleen thuis te blijven of in de donker naar buiten te gaan. Met slechts 2 behandelingen ben ik er overheen gekomen.
Sarah
25 jaar
Ik heb mij voor de online-EMDR behandeling aangemeld omdat ik 2 keer in een week tijd een overval heb meegemaakt. Best heftig! Ik heb voor de online EMDR gekozen omdat ik op deze manier sneller geholpen kon worden en dit wilde ik heel graag. Ik wist in het begin helemaal niet wat een EMDR behandeling inhield. Ook had ik er wel een twijfel bij of een behandeling achter een scherm wel echt zou helpen. Het heeft zeker goed geholpen! Toen ik met de behandeling begon durfde ik niet alleen thuis te blijven of in de donker naar buiten te gaan. Met slechts 2 behandelingen ben ik er overheen gekomen.
Wouter
45 jaar
Als je in een dip zit of depressieve klachten heb, raad ik heel sterk aan om een traject bij DiSofa te volgen. De psycholoog met wie ik in gesprek was, Miriam, was begripvol en een hele goede luisteraar. Daarnaast is het de bedoeling om regelmatig een gesprek te voeren om je klachten te belichten en wordt met concrete en waardevolle stappen je klachten behandeld en uiteindelijk overwonnen. Als je geen Nederlandse therapeut in de buurt hebt, is dit zeker een oplossing om je mentale leven te verbeteren.  
Sanne
29 jaar
Via mijn zorgverzekering terecht gekomen bij DiSofa, waar ik gelijk kon beginnen! Alles gaat online, dat was wel even wennen, maar tegelijk ook super handig om alles op 1 plek te hebben. Ik zou het nu echt iedereen aanraden! Thuis in je vertrouwde omgeving sessies kunnen volgen en niet daarna de deur nog uit hoeven. Ik heb dit echt als zeer positief ervaren.
Ook het contact met Miriam via de beveiligde videoverbinding ging makkelijk en voelde erg vertrouwd. Blij dat ik zo snel bij ze terecht kon en de juist hulp heb gekregen. Miriam bedankt!
 
Dorine
56 jaar
Daar de wachttijd voor een psycholoog zeker 3 maanden zou duren, besloot ik door aanbeveling van mijn zorgverzekering contact op te nemen met Disofa. Binnen korte tijd kreeg ik Rosaura toegewezen die op de juiste wijze mijn probleem aanpakte. Hierdoor voelde ik mij echt gehoord en begrepen. Zij raakte vrij snel de juiste snaar zodat ik dan met de daarbij passende module aan de slag kon. Ik merkte dat als ik met enige inzet en aandacht hieraan werkte, dat er langzaam een verandering optrad in mijn vastliggende manier van aanpak bij een probleem. Mede door tips en trucs van Rosaura en door inzichten die ik verkreeg door de gesprekken met haar veranderde ik van een onzekere vrouw in iemand die zich weer veilig en vertrouwd voelde en weer zin kreeg in het leven. Ik wilde en kon weer naar de positieve dingen kijken. Ik kan deze vorm van therapie iedereen aanbevelen. Je wordt meteen geholpen en dat is op dat moment ook zeer belangrijk. Je wacht vaak al te lang om naar een psycholoog te gaan en dan moet je ook nog 3 maanden wachten voordat er echt naar je geluisterd wordt. Ik heb vriendinnen waar ik altijd terecht kan. Maar een buitenstaander met verstand van zaken die op een andere manier naar het geheel kijkt, is zeker een aanrader om weer blij in het leven te kunnen staan. Nogmaals heel erg bedankt Rosaura. En super fijn dat jullie bestaan Disofa! 
Babette
40 jaar
Ik heb veel gehad aan de behandeling bij Disofa. Ik merkte wel dat heel veel mensen, inclusief ik, in het begin sceptisch waren of een online psycholoog wel dezelfde kwaliteit zou bieden als een psycholoog waar je naar toe gaat. Mijn keuze hiervoor kwam voornamelijk omdat er geen wachtlijst was voor deze vorm van therapie. Achteraf ben ik erg blij met deze keuze. Mijn psycholoog was terzake zeer kundig. Het beeldbellen ging prima en doet niets af aan het contact dat je samen hebt. En het is prettig om deze gesprekken in je eigen vertrouwde omgeving te hebben. Verder vond ik de combinatie tussen het doorlopen van de modules – dus echt met jezelf aan de slag – en de gesprekken heel fijn. Ik heb een enorme persoonlijke groei doorgemaakt waar ik de rest van mijn leven profijt van heb. Ik raad Disofa dan ook iedereen aan! 
Linda
46 jaar
Op het moment dat je aan de bel trekt voor hulp, is de nood vaak al hoog. Ik voelde me moedeloos toen ik er achter kwam dat de wachtlijsten voor hulp ca 8 tot 10 weken zijn. Mijn zorgverzekeraar bood online hulp aan bij Disofa. Het voordeel is dat er meteen hulp opgang komt. Na het aanmelden werd ik gekoppeld aan Sara Helmink, psycholoog. Ik heb online EMDR therapie gedaan. Het voelde fijn om in mijn eigen vertrouwde omgeving te kunnen praten met Sara, het voelde alsof we werkelijk tegenover elkaar zaten. De therapie heeft mij ontzettend geholpen. Ik ben dichter bij mezelf komen te staan.
Carola
41 jaar
Om snel terecht te kunnen met mijn klachten werd ik geattendeerd op de mogelijkheid online therapie te volgen via DiSofa. Dit is me heel goed bevallen. Na een kleine aarzeling – eerlijk is eerlijk – heb ik toegezegd, en wat bleek: de online omgeving met afspraken met de psycholoog, online te volgen modules en zelfhulptrainingen is heel overzichtelijk en eenvoudig in gebruik. Het contact met de psycholoog verliep prima. Het videobellen met haar was eigenlijk niet anders dan een ‘live’ gesprek. Kwalitatief was de therapie ook goed, mijn klachten zijn veel minder geworden en therapie is niet meer nodig. Ik heb nu veel bruikbare handvatten om met vervelende situaties en gebeurtenissen om te gaan. Kortom: een echte aanrader!
Sofie
42 jaar
Wat voor mij vooral fijn was in de behandeling is dat er echt geluisterd wordt. Het gaat om samen proberen de problemen op te lossen. Het gaat om de hulpvraag die ik heb, niet om wat volgens anderen de hulpvraag zou moeten zijn. Fijne gesprekken gehad over hoe ik beter om kan gaan met bepaalde zaken.
Monique
26 jaar
“Van de zorgverzekering heb ik het advies gekregen om online psycholoog te proberen. Dit omdat er geen wachtlijst is en ik gelijk kon beginnen. Dit klonk natuurlijk goed. Eerst dacht ik gaat het echt helpen, gesprekken via beeld. Er zit toch een bepaalde af stand tussen. Na een paar positieve reacties te hebben gelezen van mensen, dacht ik het gewoon te gaan proberen.

Het is uiteindelijk erg mee gevallen. Je wordt gelijk geholpen met de probleem waarmee je zit. Het is niet zo dat het vanaf nul begint, dus zeg maar vanaf je kind en daaruit pas je verhaal. Toen ik mijn verhaal deed, voelde het wel goed. Ik voelde me gehoord en begrepen, ondanks de afstand. Het bleek dat ik een traumatische ervaring had. En daarvoor zou EMDR helpen. Hier had ik gemengde gevoelens over. Over de behandeling had ik alleen maar wat van gehoord.

Eenmaal de behandeling gedaan, voelde ik me best opgelucht. Het is allemaal wel meegevallen uiteindelijk. Ik heb hier echt heel veel aan gehad. Ik kon anders kijken naar de gebeurtenis en ik kon gemakkelijker over praten. Het is echt een aanrader als je niet uit huis wilt of niet van de afspraken bent. Je kan dit overal en nergens doen. Het contact met me contactpersoon was ook super. Wanneer ik vragen had kon ik dat gewoon mailen of chatten op hun website. Ik ben erg blij dat ik dit heb gedaan!!!”

Yvette
24 jaar
“Ik heb lang getwijfeld of ik contact op zou nemen met Disofa, aangezien het om online therapie gaat en ik in het verleden niet een goede indruk heb gehad van mijn vorige psycholoog.
Na het eerste vrijblijvende gesprek met Rosaura, had ik gelijk een vertrouwd gevoel en heb ik de keuze gemaakt om bij haar in therapie te gaan. Ik heb de therapie als heel fijn ervaren. Aangezien alles via Skype (beveiligd beeldbellen) gaat zit je in je eigen vertrouwde omgeving, daardoor voelde voor mij de drempel ook iets lager. Daarnaast is het voor mij een ontzettend grote hulp geweest.  Ik heb de therapie kort geleden afgerond en ik voel mij weer zo fijn. Een jaar geleden had ik dit nooit verwacht, maar het gaat echt goed met mij door de adviezen en fijne gesprekken die ik heb gehad. Je krijgt handvatten mee die je de rest van je leven kunt gebruiken.
Ik raad het mensen aan bij Disofa in therapie te gaan. Je kunt gelijk beginnen en de therapie wordt helemaal aangepast aan wat jij nodig hebt. Ik ben ontzettend dankbaar dat ik weer lekker in mijn vel zit, de negatieve gevoelens en gedachten weg zijn en dat ik de rust en de balans in mijzelf weer heb teruggevonden.”
Wim
56 jaar
“Ik ben behandeld door Rosaura Polak. Dat is mij zeer goed bevallen. De manier waarop ze mij aan het denken heeft gezet over mijn handelen en manier van denken heeft er voor gezorgd dat ik nu anders tegen het leven en het omgaan met lastige situaties aankijk. De manier van werken bevalt mij ook heel erg. Gewoon thuis, via een beveiligde video verbinding, praten met de behandelaar, maakt het zeer toegankelijk. Bedankt voor de goede zorg.”
Uriel
22 jaar
Door een aantal gebeurtenissen (met name) binnen mijn relatie ben ik zo’n anderhalf jaar geleden extreem veel gaan piekeren. Ik heb het vrij lang uitgesteld, want ik geloofde niet echt in therapie of andere psychologische dingen. Op den duur veroorzaakten de piekergedachten zelfs eetproblemen. Na nog langer uitstellen drong het toch echt tot mij door dat therapie misschien toch wel de juiste oplossing zou zijn.

Ik zit in ieder geval vijf dagen in de week op kamers, en heb het altijd erg druk met mijn studie. In het weekend ga ik terug naar mijn ouders en werk ik op zaterdag de hele dag. Hierdoor was het voor mij erg lastig om face-to-face in therapie te gaan. Daarom klonk de videobelmethode al gelijk heel aantrekkelijk voor mij. Toch was ik ook wel een beetje huiverig: “gaat het ongemakkelijk worden?”, “wat als het geen zin heeft?”, en meerdere van dat soort gedachten. Achteraf ben ik erg blij dat deze gedachten mij niet de baas zijn geworden. Ik heb de therapie namelijk als zeer nuttig en helemaal niet ongemakkelijk ervaren. Aan de hand van modules heb ik handvatten gekregen waaraan ik mij kan vasthouden, wanneer ik weer in piekersituaties kom. De modules kunnen soms best lastig zijn. Met name het verwoorden van gedachten vond ik in het begin soms moeilijk. Maar naarmate ik meer modules gedaan had, werd ik steeds beter hier in.

Nu is mijn therapie voorbij. Ik voel mij een stuk vrolijker, doordat ik minder pieker, maar vooral doordat ik minder bang ben voor potentieel gaan piekeren. Ik ben erg heel erg tevreden over hoe het contact is gegaan met de psychologe. Ik raad Disofa graag aan voor met name jongvolwassen (of jonger) mensen, voor hen is een elektronische omgeving al een stuk makkelijker te handelen en daardoor zullen zij de therapie ook als “leuk” en nuttig ervaren. leven!

Tess
23 jaar
De online gesprekken hebben mij erg geholpen. Het is fijn dat de gesprekken gewoon thuis gevoerd kunnen worden in een veilige omgeving. Ik heb er erg veel van geleerd wat ik nu kan meenemen in mijn dagelijkse leven!
Simone
62 jaar
Nadat de GGZ mij had doorverwezen naar de hulp online stond ik daar heel erg sceptisch tegenover. Maar na een aantal gesprekken voelde ik me toch geruster door de hulp online . Deze heeft mij zeker op de goede weg gezet. De modules kan je maken in je eigen tempo en je eigen omgeving. Dat geeft mij een stuk rust en veiligheid.
Bella
45 jaar
De e-behandeling samen met Miriam heeft mij een weg gewezen hoe om te gaan met chronische pijn in het dagelijks leven. Het goed afstemmen van de hulpvraag, de juiste e-learning modules daarbij en de sessies met de psycholoog sloten heel goed op elkaar aan waardoor je op je eigen moment en eigen tempo de therapie kan volgen. Het is ook heel prettig dat het vanaf huis kan, wat mij een veilig en rustig gevoel geeft.  
Rosalie
27 jaar
In het begin wist ik niet goed wat ik moest verwachten van online therapie maar het is mij 100% meegevallen! Het contact via de webcam verloopt eigenlijk net als wanneer je face to face contact hebt. Alleen op deze manier kan je op elk moment van de dag en week een afspraak inplannen zonder dat je gebonden bent aan kantooruren. Voor mij echt een uitkomst! Ik zou het iedereen aanraden.
Chantal
46 jaar
Super fijn dat ik dit online traject heb kunnen volgen want ik pendel in het dagelijks leven tussen 2 landen – echt een uitkomst! Het was even wennen aan de video gesprekken, maar ook dit was gelukkig snel gewoon. Miriam bedankt voor je hulp en heldere inzichten – ik beveel het iedereen aan! 
Carla
53 jaar
De sessies met Miriam hebben me erg geholpen, veel flexibiliteit, gerichte aanpak en handvatten waar ik mee vooruit kan. Miriam zorgde vanaf het begin door een open houding en pragmatische aanpak voor een goede setting om zaken bespreekbaar te maken. Hierbij weet ze heel goed door te vragen en daardoor jezelf inzichten te geven. Dit alles doet ze met veel respect en zonder oordeel. Het is niet altijd even prettig of makkelijk de zaken eens op een rijtje te zetten maar het helpt als je dat samen doet met Miriam. Het online gedeelte, de behandelmodule met sessies, gaven ook veel inzicht! Al met al ben ik zeer tevreden! 
Laurens
24 jaar
Ik ben bij Miriam onder behandeling geweest voor mijn sociale angstklachten en ik heb een hele fijne ervaring gehad. Dat ik de behandeling in de avonduren en thuis kon volgen was ideaal om de behandeling te kunnen combineren met mijn werk. Initieel was ik sceptisch over of behandelen via de webcam zou werken maar het wende heel snel en ik vond het niet hinderlijk in het contact met Miriam. Verder vond ik Miriam een hele fijne psychologe. Ik voelde me heel vrij om open naar haar te zijn en ik heb heel veel van de behandeling opgestoken. 
Roeland
50 jaar
Nadat ik voor mezelf vaststelde dat het niet goed met me ging, heb ik vrij snel hulp gezocht. De wachttijden in de reguliere hulp waren lang en door mijn huisarts werd ik op deze optie gewezen. Binnen enkele dagen had ik al een kennismaking gesprek waarbij je alleen kijkt of het medium online hulp voor je werkt. Het eerste gesprek met Caroline was echt niet diepgaand, maar juist heel goed om uitleg te krijgen over de werkwijze. Het intake gesprek een week later ging wel de diepte in en vanaf dat moment had ik echt een goed gevoel over de behandelaar en de manier van behandelen. Wel vond ik het belangrijk dat ik niet gestoord kan worden bij de gesprekken. Dit is misschien iets om rekening mee te houden als je deze behandeling overweegt. De behandeling is niet zweverig en Caroline was doortastend in de gesprekken. Mede hierdoor is het herstel sneller verlopen dan verwacht. Je krijgt snel feedback over de modules, meestal dezelfde dag nog. Deze geven je ook inzicht over jezelf en je denkpatronen. Alles bij elkaar een goede behandeling en Caroline een fijne behandelaar.
Janny
51 jaar
In eerste instantie stond ik sceptisch tegenover online therapie. De reden dat ik er toch voor koos was dat de wachtlijst voor “offline”therapie erg lang was. Al snel merkte ik dat deze vorm veel voordelen heeft. Je hoeft de deur niet uit, niet in een wachtkamer te zitten waar je je soms ongemakkelijk kunt voelen, en er wordt ook buiten kantoortijden afgesproken. Het beeldscherm staat een goed contact met de therapeut niet in de weg. Door mijn psycholoog, Rosaura, voelde ik me echt gesteund. Ze spreekt niet in therapeuten oneliners, maar ze luisterde naar mijn verhaal en reageerde daar op. Aan de ondersteunende filmpjes en tips heb ik ook steun gehad en wat ik daar gezien en gelezen heb gebruik ik dagelijks. Ik zou DiSofa zeker aanbevelen. Het is absoluut de moeite waard om deze vorm van therapie eens te proberen, het heeft mij veel gebracht.
Daniella
34 jaar
Ik was een beetje sceptisch om online therapie te proberen, maar ik ben aangenaam verrast hoe makkelijk het was om een band te krijgen met mijn therapeut. Bovendien was het heel fijn dat de gesprekken plaatsvonden in mijn eigen omgeving. De online bereikbaarheid van de therapeut was ook uitstekend, omdat ze beschikbaar was voor commentaar en hulp bij de wekelijkse opdrachten. Deze extra aandacht en de opdrachten hebben veel toegevoegd aan de therapiesessies. Ik zou DiSofa zeker aanraden aan iedereen die een moeilijke periode doormaakt. Mijn therapeut Rosaura was vriendelijk, attent en beschikte over de juiste vaardigheden om te helpen.
Inge
25 jaar
De online therapie van DiSofa heb ik als heel prettig ervaren. Voordat ik startte stond ik er behoorlijk sceptisch tegenover. Het leek me vervelend dat je de therapeut niet in real life spreekt en ik had toch ook zo mijn twijfels over de werking van een therapie online t.o.v. een offline therapie. Wat voor mij de doorslag gaf om er toch voor te kiezen waren de flexibele tijden en het ontbreken van reistijd. Ik werk vijf dagen in de week en kon mijn therapie op zondagen inplannen. Gewoon vanuit huis, met een kopje thee erbij. Tijdens de therapie merkte ik dat mijn terughoudendheid onnodig was geweest. Ondanks dat het online is en je de therapeut dus enkel op je beeldscherm ziet, zijn de gesprekken heel fijn. Je maakt evengoed echt contact met iemand en het volgen van de therapie in mijn eigen omgeving werkte drempelverlagend. Ik vond het contact met mijn therapeut iedere keer weer heel fijn. Ze heeft me geholpen om positief naar mezelf te kijken en écht in mezelf te geloven. Je kunt, naast de ingeplande gesprekken, heel gemakkelijk een berichtje sturen naar je therapeut. Omdat dit online is, maakt dit het contact gemakkelijker en sneller.
Chelly
40 jaar
Na een tijd van flinke overbelasting, allerlei lichamelijke klachten en angstklachten besloot ik me aan te melden bij DiSofa. Dat was een hele goede beslissing. Eerst was ik wat sceptisch over de online aanpak maar al na 1 gesprek wist ik dat dit heel goed bij me zou passen. Gewoon vanuit huis en geen reistijd, ideaal. Je vergeet na een paar minuten al dat je online bezig bent, omdat je face to face via een prima verbinding een gesprek voert met je behandelaar.

Rosaura heeft mij hele goede tips gegeven en me naar mijn gedachten leren kijken en die naar iets positievers om te buigen. Ik heb geleerd dat mijn gedachten soms met me aan de haal gaan en ertoe bijdragen dat ik me te veel zorgen maak of angstig wordt. Het was af en toe best confronterend om al die gedachten zo onder een vergrootglas te leggen, maar het heeft mij wel enorm geholpen om te begrijpen hoe mijn denkpatroon is. In de behandelingen heb ik dat negatieve denken proberen te doorbreken en ik ben daar met behulp van de therapie goed in geslaagd. Het fijne van de online omgeving vond ik dat je de mogelijkheid hebt om dagboeken bij te houden, je krijgt digitaal allerlei oefeningen en opdrachten en je hebt beschikking over een hoop nuttige apps die je kunt downloaden op je telefoon.

Femke
36 jaar
Het feit dat de therapie 100% online was, werkte voor mij drempelverlagend. Ik kon direct aan de slag door de diverse modules en merkte snel resultaat. De gesprekken waren heel open en hebben mij goed op weg geholpen.
Barbara
26 jaar
Ik heb de therapie bij DiSofa als zeer positief ervaren. Ik ben goed geholpen met de klachten die ik had en dat ging op een professionele maar laagdrempelige manier. Mijn therapeut Rosaura wist de juiste vragen te stellen waardoor ik zelf ook goed kon reflecteren. Omdat de therapie online is kon ik gemakkelijk thuis achter mijn computer zitten en hoefde ik niet naar een praktijk toe met een wachtruimte.
Pieter
23 jaar
De behandeling heeft me goed geholpen door de oefeningen en de gesprekken met Eline. Ze leerde mij trucjes om beter met mijn paniek om te gaan en het verbeteren van mijn zelfbeeld. Ik begon aan dit traject met een vraagteken omdat het me toch wel apart leek om met iemand te praten via een webcam, maar dat was juist niet het geval. Het was erg makkelijk dat ik zo thuis aan de slag kon met mijn sessie. De communicatie en de hulp waren gewoon heel goed en ik raad dit traject zeker aan.
Claudia
29 jaar
Ik vond het contact met Eline heel prettig en waardevol. Ik kreeg het gevoel dat ze echt naar me luisterde en me begreep, waardoor ze me kon helpen om te gaan met mijn situatie. Ze heeft me aan nieuwe inzichten geholpen. Verder ben ik heel blij met een vernieuwend initiatief als DiSofa, waar ik snel terecht kon, in plaats van maanden op een wachtlijst te moeten staan. Via de computer een behandeling volgen vond ik fijn, ook omdat je na een intens gesprek niet altijd een babbeltje met de buren wilt maken, en nu hoef je dus niet naar buiten.
Marloes
36 jaar
Eline is een aardige en respectvolle vrouw. Ze begreep mij goed en ik heb altijd de ruimte gekregen mijn verhaal te doen. Ook ben ik goed geholpen met mijn klachten qua emoties, deze zijn voor 80 a 90% verbeterd.
Els
45 jaar
Gelijk hulp i.p.v. een lange wachttijd. Je hoeft ook de deur niet uit. Ook al zie je de behandelaar niet in dezelfde ruimte, maar via je computer toch geeft het een vertrouwd gevoel. Als je bepaalde behoeftes hebt dan wordt daar naar geluisterd en gehandeld. Via de computer vul je vragenlijsten in en daar krijg je snel een reactie op. Ik heb deze behandeling als zeer prettig ervaren en heb daarom ook een vriendin geadviseerd om hier hulp te zoeken.
Eva
28 jaar
Ik heb hele goede ervaringen met DiSofa. Ik ben erg goed geholpen om een aantal dingen op een rijtje te zetten. Ook nemen ze rustig alle tijd voor je. Ik heb er veel aan gehad.
Sabine
29 jaar
Door de online therapie van DiSofa kon ik een wachtlijst van 12 weken vermijden; heel fijn als je eindelijk om hulp durft te vragen. Deze behandeling zou ik aanraden, omdat het fijn is dat ik de sessies buiten werktijd kon plannen en in mijn eigen vertrouwde omgeving zat tijdens het videobellen. Naast de modules die je in je eigen tempo maakt, heb ik ook waardevolle tips en oefeningen van behandelaar Miriam gekregen die ik na mijn behandeling kan blijven gebruiken. Verder kun je altijd een bericht sturen via het online platform als je tussentijds ergens tegenaan loopt. Dat maakte het contact met mijn behandelaar laagdrempelig. DiSofa heeft voor mij een verschil kunnen maken!
Linde
20 jaar
De opdrachten en persoonlijke gesprekken hebben mij enorm geholpen. Erg toegankelijke hulp, zonder wachttijden!
David
30 jaar
Ik ben erg blij dat ik deze behandeling met Miriam ben aangegaan. Het heeft mij heel erg geholpen en de twijfel in het begin over online therapie volledig weg genomen.
Wouter
29 jaar
Ben zeer tevreden over de behandelaar. Ze heeft me op een aantal momenten dat ik het echt nodig had erg goed geholpen en wist precies wat ik nodig had. Ik had wel verwacht dat ik iets zou missen door niet fysiek af te kunnen spreken, maar dit viel me alles mee. Ik was ook erg blij dat ik gelijk terecht kon. Ik had anders 12 weken moeten wachten, maar wist op dat moment echt niet meer wat ik met mijn situatie aan moest. Dus had echt direct hulp nodig. Dit was daarom een prachtige oplossing en ben achteraf ook erg gelukkig met de keuze om online behandeling te doen.
Elze
65 jaar
Mijn therapeute Miriam heeft mij enorm gesteund in de afgelopen periode, en hiervoor ben ik haar zeer dankbaar. Ze heeft mij ‘gereedschap’ gegeven om verder te gaan. Vanaf het begin voelde het prettig. Ze luisterde naar mijn verhaal en begreep mij, ze hielp mij en gaf me het gevoel er niet alleen voor te staan. Daardoor leerde ik niet meer zo heftig oordelen over mijzelf. Ik ben er nog niet, maar heel ver gekomen met hulp van Miriam en manier van hulpverlening door DiSofa. De begeleiding heb ik dan ook als zeer comfortabel ervaren.
Kim
19 jaar
Ik heb mijn tijd bij DiSofa als aangenaam ervaren, ik heb er veel van geleerd. Ik vond het erg fijn dat je gewoon thuis een gesprek kan voren met de psycholoog. Ook vond ik mijn eigen psycholoog Eline heel erg fijn en raad ik haar ook erg aan. Ze is heel erg lief en begripvol en geeft goede adviezen. Ik raad de online therapie van DiSofa aan!
Richard
32 jaar
Ik heb het traject bij Disofa als zeer prettig ervaren. De begeleiding via het internet verloopt erg soepel en heb ik als zeer comfortabel ervaren, omdat je het lekker vanuit je eigen huis kunt doen. De hulpverlener is makkelijk te bereiken via de online communicatie. Hierdoor heb je echt het gevoel er niet alleen voor te staan, ondanks de fysieke afstand. Het heeft mij zeker geholpen!
Cindy
35 jaar
Mijn behandelingen met Ingrid waren altijd erg prettig. Ingrid is een lieve, rustige en betrokken vrouw. Ze gaf me vanaf het eerste moment het gevoel dat mijn problemen er mogen zijn en dat het okey is wat ik doormaak en voel. Ze weet waar ze mee bezig is. Wel was ze soms een beetje streng voor me (wat nodig was). Maar we hebben tussendoor veel gelachen, wat het net wat luchtiger maakt en erg fijn was. Ik heb erg veel steun aan haar gehad en ben haar erg dankbaar!
Manita
57 jaar
Ik heb de therapie bij Rosaura als prettig ervaren. Ik voelde me gesteund door haar en het was laagdrempelig omdat het thuis kan plaatsvinden. Door de lange wachtlijsten in de GGZ en mijn mentale situatie was dit een goed en passend alternatief wat wél op korte termijn beschikbaar was. Het is eventjes wennen om de weg te vinden in het programma waarmee ze werken, maar daarna is het mij goed bevallen. Ik vond het contact met mijn therapeut fijn, ze was goed bereikbaar via de mail en reageerde snel als ik haar een mail stuurde. Ze is ter zake kundig en behulpzaam. Het enige nadeel voor mij was dat je meer afstand ervaart tot de wereld van de hulpverlener (zij woont in een ander land). Maar dat is iets persoonlijks.
Paul
27 jaar
De online behandeling via DiSofa is aan te raden, ik ben er erg tevreden over. In het begin was ik wat sceptisch om dit traject online te gaan volgen. Toch doen de online gesprekken niet onder een face to face gesprek. Miriam zorgde ervoor dat ik mij op mijn gemak voelde om alles met haar te delen. Samenvattend kan ik wel stellen dat ik de online gesprekken boven verwachting vond gaan, daarnaast is het een bijkomend voordeel dat je de deur niet uit hoeft en in de avond kan afspreken. Ik kan DiSofa echt aanraden.
Gemma
57 jaar
Door de schematherapie ben ik anders gaan kijken naar ervaringen in mijn jeugd. Deze ervaringen heb ik altijd alleen ervaren en zijn bepalend geweest voor veel gedachtes en herinneringen. Met name door imaginatie werden in mijn geval deze ervaringen voor het eerst gedeeld, voelde ik mij gesteund en zag ik een hele andere en veel prettigere kant. Elles, ik wil je bij deze nogmaals hartelijk bedanken voor je begeleiding. Ik heb veel steun ondervonden en ben echt anders naar mijn verleden gaan kijken. 
Willemijn
23 jaar
Online therapie bij DiSofa is mij goed bevallen. Naast de gesprekken waren er online modules die ik in mijn eigen tijd kon doornemen en invullen. Dit hielp mij bij het verwerken en concreet maken van de thema’s die in de therapie besproken waren. Het feit dat de gesprekken online plaatsvonden en niet fysiek was even wennen, maar ik vond het prettig om vanuit mijn eigen vertrouwde omgeving therapie te kunnen krijgen. Een belangrijke voorwaarde vind ik hierbij wel dat je thuis een rustig en ongestoord plekje hebt waar je de therapie kunt volgen. Therapie in mijn eigen omgeving nam een stukje spanning weg die ik bij het langsgaan bij een psycholoog wel heb gevoeld.
Bart
27 jaar
Door de bedrijfsarts en huisarts werd psychologische hulp geadviseerd, op korte termijn omdat ik met een burn-out en depressie kampte. Omdat voor de meeste conventionele behandelingen een zeer lange wachttijd geldt, heb ik contact opgenomen met mijn zorgverzekeraar voor advies. Mijn zorgverzekeraar verwees mij naar DiSofa waarop ik mezelf heb aangemeld met een verwijsbrief van mijn huisarts. Ik heb deze behandelingen als zeer prettig en nuttig ervaren, dit vooral omdat ik mezelf op mijn gemak voelde in een vertrouwde omgeving (thuis) en er door het digitale medium toch een zekere afstand is waardoor je meer op tafel durft te leggen. In het begin was het wel even wennen maar ik kan het iedereen ten zeerste aanraden. Ook de modules zijn heel leerzaam om je handvatten te verstrekken en bewust met jezelf bezig te zijn waardoor je jezelf objectiever kan bekijken.
Tanja
45 jaar
De therapie die ik online heb gevolgd was zo welkom. Na een hectische tijd rond een echtscheiding werd ik overvallen door paniekaanvallen. Ik zou snel vertrekken naar het buitenland voor een familiebezoek en zag erg op tegen de lange vliegreis. Gelukkig kon ik, nog voor ik ging vliegen, terecht bij Rosaura. Zij heeft me fantastisch geholpen bij de ondersteuning om weer grip te krijgen op mijn leven. Dat de therapie 100% online was, vond ik een uitkomst, aangezien ik een drukke baan heb en alleenstaande ouder ben met drie kinderen. Dat alles online is, biedt wat mij betreft ook extra kwaliteit, omdat er in het dasboard veel betrouwbare kennis is terug te vinden die ik anders misschien zelf was gaan googelen. Door de adviezen van Rosaura neem ik weer meer rust en kan ik met een betere concentratie mijn werk doen. De therapie leverde me uiteindelijk zoveel op voor mijn kwaliteit van leven, ik raad het iedereen aan.
Mimi
28 jaar
Ik ben erg blij dat ik voor DiSofa heb gekozen. Online therapie was voor mij de uitkomst, waarbij ik rustig op mijn gemak in eigen huis mijn problemen kon bespreken. Sara is een hele fijne psycholoog, heel erg vriendelijk en empatisch. Ik had het gevoel dat ik serieus genomen werd en het was fijn om haar maandelijks te spreken. Het is makkelijk om afspraken met haar te maken, zij is erg flexibel en zoekt samen met je naar een passende oplossing bij eventuele problemen. Ik heb goede handvaten en tips gekregen voor mijn overmatig piekergedrag en sociale angst en dat geeft me de moed om zelf verder te gaan. Mocht het zo zijn dat ik in de toekomst weer hulp nodig help, ga ik graag terug naar Disofa en Sara. 
Ingmar
24 jaar
De online therapie heeft bij mij een goede indruk achtergelaten. Het is erg flexibel en je hoeft niet per se de deur uit. Bij andere therapieën kon ik bijvoorbeeld niet in het weekend een afspraak maken, hier wel. Dit zorgde ervoor dat ik het goed kon combineren met mijn school en werk. De gesprekken gaan via videobellen, dat went heel snel. Daarna merk je eigenlijk weinig verschil met een fysieke ontmoeting. Ik heb een jeugd gehad waar veel gebeurd is en op een gegeven moment verloor ik iemand die dichtbij mij stond. Dit allemaal bracht veel emoties mee en mijn hoofd was echt vol hierdoor. Ik zat niet meer lekker in m’n vel en ik zag geen verbetering meer in mijzelf. Ik ben in therapie gegaan en kreeg Rosaura als psycholoog. Uiteindelijk heb ik goed inzicht kunnen krijgen waar ik op vast liep en ben ik dingen gaan verwerken. Ondertussen heb ik grote stappen kunnen maken en voel ik me veel zekerder. Ik ben nog niet waar ik wil zijn, maar ik raad deze therapie iedereen aan.
Hans
41 jaar
Ik ben in de eerste plaats bij Disofa terecht gekomen doordat Disofa geen lange wachtlijst kent zoals de reguliere psychologie. Het was voor mij een goede keuze omdat ik de afspraken op deze manier goed kon inpassen in mijn studie (ik heb twee jaar geleden mijn baan opgezegd als communicatieadviseur om mijn droom achterna te gaan en het onderwijs in te gaan en heb de digitale verkorte deeltijd gedaan) en de zorg voor de kinderen. Op deze manier was het minder belastend en was het makkelijker om de therapie over een langere periode vol te houden. Het feit dat het 100% online is, zorgt voor een bepaalde afstandelijkheid, waardoor het voor mijn gevoel makkelijker was om vanaf de eerste sessie alles open en eerlijk op tafel te leggen. Dat maakt de sessies effectief, terwijl het persoonlijke contact met de psycholoog er tegelijkertijd niet minder of minder prettig door is. De therapie heeft me goed geholpen doordat ik eerst echt moest inzoomen op mijn onderliggende gedachten en hier vervolgens actief mee aan de slag goed. Dat laatste, het actief met je eigen gedachten en gedragspatronen aan de slag gaan, is iets waar voortdurend op werd gehamerd. En daar zit ‘m voor mij denk ik de crux dat het me echt verder heeft geholpen. Natuurlijk zijn er nog wel eens mindere momenten of lastige dagen, maar nu weet ik wat ik moet doen om me daarin mee te laten voeren. Ik heb met de therapie de handvatten gekregen waarmee ik mijn eigen gedachten en gedrag ten positieve kan keren. 
Merel
22 jaar
Op het begin wist ik niet zeker of online therapie mij ging helpen.  Manon liet mij zelf kiezen uit de soorten van behandelingen, hierdoor was ik actief bezig met mijn behandeling. Ik ben door de hulp van Manon uit diepe putten gekomen, ook op momenten dat ik overal klaar mee was en dat ik geen toekomst meer zag en geen uitweg, heeft Manon mij er doorheen geholpen. Ik heb nu aan het einde van de behandeling, eindelijk mezelf weer teruggevonden en ik wil Manon daar heel erg voor bedanken. Zonder haar was ik er nooit uitgekomen en weet ik niet of ik hier was. Heel erg bedankt!
Marleen
35 jaar
Bij psychologische hulp, dacht ik niet meteen aan hulp op een digitale manier. Maar na weken op zoek te zijn naar een gespecialiseerde GGZ psycholoog, met een schappelijke wachttijd, stuitte ik op DiSofa. Na enkele overwegingen, omdat ik niet meteen enthousiast was van hulp op een digitale manier, melde ik me aan voor een vrijblijvende kennismaking. Op deze manier kon ik simpel en snel ondervinden of dit voor mij zou werken. Na de digitale kennismaking met Elles, was ik blij verrast. Ik was in eerste instantie bang dat er digitaal geen écht contact zou plaatsvinden, maar niets is minder waar; Ik voelde een klik, écht contact en voelde me misschien nog wel meer op me gemak dan wanneer je fysiek samen in een (voor mij) onbekende ruimte zou zitten. Je bent veilig thuis in je eigen omgeving en hoeft niet te reizen. Dit was extra fijn, omdat niet elke sessie zonder tranen ging bij mij. Voor mij dus een extra geruststellende gedachten, dat je niet meer de straat op hoeft, maar lekker thuis zit, waar je compleet jezelf kan zijn, wat mij enorm heeft geholpen om mijn traject goed te doorlopen. Oftewel; ik ben 100% tevreden.
Jose
28 jaar
De online behandeling heb ik als zeer positief ervaren. Ik ben een erge piekeraar, was erg onrustig in mijn hoofd en stond voor moeilijke beslissingen. Uiteindelijk heb ik ervoor gekozen om bij Disofa een online therapie te volgen, zodat ik thuis na het werk via een videogesprek de behandeling kon volgen. De gesprekken waren prettig en het voelde erg vertrouwd. Inmiddels heb ik de therapie afgerond en gaat het stukken beter met mij. Ik zou Disofa daarom ook zeker aanraden en ik wil Sara nogmaals bedanken voor alle hulp die aan mij gegeven is! 
Bas
27 jaar
Ik was sceptisch over online therapie, maar ben achteraf zeer tevreden over de sessies die ik heb gehad. Van de fysieke afstand heb ik geen moment last gehad, en los van hier en daar een technisch mankementje ben ik naar mijn gevoel goed geholpen met mijn klachten. Alle lof naar de behandelaar, die de kern uit mijn klachten en verhalen wist te halen en handvatten bood om deze aan te pakken, en me vertrouwd en onveroordeeld liet voelen.
Floortje
21 jaar
Ik was eigenlijk eerst wel wat kritisch over online therapie, maar doordat ik naar het buitenland zou gaan en ik het met de wachttijd voor ‘normale’ therapie het niet zo gaan redden, heb ik toch hiervoor gekozen, omdat je hier direct terecht kunt en je psycholoog kunt meenemen naar het buitenland. Ik vroeg mij eerst ook af hoe het zou werken met modules, maar ik ben eigenlijk wel heel positief over de gesprekken afgewisseld met opdrachten en dat wat meer verspreid over een langere periode. Aan het begin zat het wel iets dichter op elkaar, maar doordat je aan het einde meer ruimte hebt tussen gesprekken, heb je ook meer tijd om al de dingen die je leert in je leven te gaan integreren. Wat juist ook belangrijk is voor de langere termijn. Dit stond bij mij ook een beetje in contrast met een eerder traject bij een andere psycholoog, waarbij dat niet zo het geval was. En verder heeft Miriam mij heel veel dingen geleerd en ik kon het goed met haar vinden! Dus, kort gezegd, ben ik heel positief en kan ik het zeker aanraden!

Sander
34 jaar
De online behandeling is mij erg goed bevallen. Dit maakt het mogelijk om naast een drukke baan toch s’avonds via een videogesprek behandeld te kunnen worden. Aan het begin van de behandeling ging het niet zo goed met mij. Inmiddels heb ik mijn behandeling afgerond. Het gaat nu stukken beter met mij en ik had dit echt niet alleen gekund. Ik ben erg dankbaar voor de hulp die mij gegeven is. 
Gaby
23 jaar
Toen ik wat minder in mijn vel zat en hulp zocht, waren de opties voor mij niet zo vanzelfsprekend. Gezien een studie in België, maar ouderlijk huis in Nederland leek een psycholoog uitgesloten. Ik kon immers geen vaste tijden afspreken omdat ik van land naar land reisde. Tot ik te horen kreeg van een online behandeling. Daarmee kon ik gemakkelijk mijn gesprek voeren waar ik me ook maar bevond. Wat was dat een uitkomst! Ook geen reistijd of wachttijd, maar gewoon een gesprek in mijn eigen veilige kamer. Het was ook verrassend normaal naar mijn gevoel. Doordat je elkaars gezicht kunt zien en elkaar kunt horen, is het niet echt minderwaardig aan persoonlijke aanwezigheid. De behandeling is mij erg goed bevallen. De psychologe was aardig en stelde de behandeling duidelijk af op wat ik wilde en mijn problemen. De online modules zijn duidelijk en de grafieken die ermee opgemaakt worden informatief. Daarbij was het makkelijker om de opdrachten niet te vergeten, aangezien het mogelijk was om herinneringen in de mailbox te ontvangen. Het enige minpuntje vond ik dat de software het soms wat zwaar had met de beveiligde lijn en daardoor heel af en toe het geluid wat wegviel. Dit is uiteraard ook afhankelijk van de internetconnectie. Al met al, zou ik een therapie bij DiSofa dus zeker aanraden voor wie net als ik het niet ziet zitten om ergens fysiek heen te reizen, om wat voor reden dan ook.
Tom
42 jaar
Heel veel hulp gehad van Manon voor mijn problemen. Erg dankbaar. Ik kan het iedereen aanraden. Dank je wel, Manon!
Hugo
27 jaar
Allereerst was ik enorm skeptisch over de online dienstverlening, maar mijn zorgen verdwenen al vrij snel na het eerste contact. Het feit dat er geen wachttijd was heb ik écht enorm veel aan gehad. Ik zat enorm in de put, maar het feit dat ik direct bij Disofa terecht kon heeft mij enorm veel steun kunnen bieden. Ik denk zelfs dat het een cruciaal verschil heeft kunnen maken in de ernst van de klachten. Ik kan mij niet voorstellen hoe het zou zijn om 8 weken lang af te wachten en te lijden. Vanwege het feit dat Disofa deze zorg zo snel kan bieden maakt wat mij betreft dan ook dat zij beter zijn dan reguliere GGZ-behandelaren. Het contact via de skype-achtige constructie was in het begin wat onwennig maar verdween eigenlijk na het eerste gesprek al. Daarbij is het ook gewoon ideaal om na je ontbijt en kopje koffie je laptop open te klappen en direct het gesprek aan te kunnen gaan 🙂 Zeker in een kwetsbare positie helpt het als je de deur er niet voor uit hoeft. Het contact met de behandelaar (bij mij was dat Eveline) heb ik ook altijd als zeer warm en prettig ervaren. Ze heeft me altijd serieus genomen en wist goed de vinger te leggen op bepaalde zaken, gedrags- en denkpatronen waar ik zelf nog helemaal niet bewust van was. In 4 maanden tijd ben ik er qua mindset enorm op vooruit gegaan. Dat is iets wat ik altijd mee zal nemen. Kortom, alles was gewoon top! 
Martha
47 jaar
Ik heb fijne gesprekken gehad en Miriam heeft mij veel zaken op een andere manier laten bekijken. Een fijn luisterend oor. Helaas is mijn probleem niet opgelost, maar dat heeft niets met de behandeling te maken. Dat is iets waar ik zelf ook geen invloed op heb. 
Else
28 jaar
Via mijn zorgverzekering ben ik bij Disofa terecht gekomen. Ik kon hier direct terecht voor mijn behandeling. In het begin vond ik de online therapie even wennen, maar al snel raakte ik hier aan gewend. De voordelen van online therapie is dat je vanuit je eigen vertrouwde omgeving de gesprekken kunt voeren. Daarnaast vonden de gesprekken in de avond plaats waardoor ik het goed kon combineren met mijn werk. Naast de gesprekken ontvang je informatie en oefenmateriaal waarmee je aan de slag kunt voor meer diepgang en waar je feedback op ontvangt. Door middel van een module burn out en een verkorte versie van schema therapie heb ik een enorme persoonlijke groei doorgemaakt. Daarnaast voel ik mij weer in balans en zit ik weer lekker in mijn vel. Ik kan Disofa iedereen aanraden! Miriam, bedankt voor alle goede zorgen.
Jaap
46 jaar
Ik heb voor online therapie gekozen omdat ik een therapie zie als een belangrijk hulpmiddel om mezelf inzichten te geven over mijn functioneren. Het “moet” me alleen niet gaan tegenstaan om elke keer ergens naar toe te moeten. Op deze manier kost het je geen tijd en dus ook geen drempel om af te zeggen. Mijn gesprekken (lees: tijd) zijn dus maximaal waarvoor het bedoeld is. De therapie heeft me gebracht dat ik niet alleen voor mijn “probleem” een handvat heb gekregen, maar in mijn hele handelen hier iets aan heb gehad en zal hebben.
Ik wil je nogmaals bedanken Elles. Je praat, luistert en voelt heel goed aan wat ik nodig had en drukte geen dingen door die ik niet nodig had. Een echte samenwerking was het voor mij. 
Esmee
34 jaar
Het was ontzettend fijn dat ik zo snel hulp kon krijgen. Online was voor mij direct een voordeel. Daardoor hoefde ik geen oppas te regelen voor mijn zoontje. We spaken af tijdens zijn middag slaapje. Ik hoefde niet op pad maar kon lekker thuis blijven. Dit maakt de stap om hulp te zoeken veel kleiner. De app op mijn telefoon gaf ook veel gebruiksgemak om constant aan mijn modules te werken. Nu na de therapie voel ik mij zo veel luchtiger. Lekker in mijn vel. Tijdens de therapie was er de rust om het in mijn eigen tijd te ondervinden. De therapeute heeft mij echt geholpen bij het anders leren kijken en denken. Waar ik toch zeker vaak koppig dacht dat het niet zou helpen of werken. Ik vond de manier waarop mijn therapeute mij benaderde heel erg prettig en respectvol, ik wil haar hiervoor ook nogmaals bedanken. Ik heb het zeker al aanbevolen aan anderen omdat het mij veel geholpen heeft. 
Cynthia
25 jaar
Voorafgaand aan de therapie was ik wat sceptisch over online therapie, hoe kon iemand mij op afstand ondersteunen bij mijn probleem. Vanwege de lange wachttijden ben ik toch begonnen bij de online therapie van DiSofa. Het eerste video gesprek was even wennen, maar hier raak je snel genoeg aan gewend.
Ik vond het erg prettig dat de rest van de therapie ook online was, zo kon ik de oefeningen/ dagboeken invullen wanneer dit mij uitkwam. Het was fijn dat de psycholoog mee kon kijken in mijn opdrachten, zodat we het tijdens het video gesprek konden bespreken. In mijn geval waren de video gesprekken op de zondagen, wat qua werkschema erg goed uitkwam.
Ik ben heel prettig geholpen door Rosaura. Door de gegeven feedback wist ik dat ik de opdrachten op de juiste manier toepaste, of juist wat ik nog kon doen om de opdrachten nog beter uit te voeren.
Ik zou DiSofa aanbevelen, omdat het heel goed te combineren is met je baan en andere afspraken. Je maakt de opdrachten op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast zijn de modules erg prettig om mee te werken. Je ontvangt veel informatie en oefenmateriaal, daarnaast is de psycholoog goed bereikbaar en kan je altijd even een bericht sturen als je een vraag hebt of ergens mee zit. Bedankt voor de goede zorgen!
Cynthia
25 jaar
Voorafgaand aan de therapie was ik wat sceptisch over online therapie, hoe kon iemand mij op afstand ondersteunen bij mijn probleem. Vanwege de lange wachttijden ben ik toch begonnen bij de online therapie van DiSofa. Het eerste video gesprek was even wennen, maar hier raak je snel genoeg aan gewend.
Ik vond het erg prettig dat de rest van de therapie ook online was, zo kon ik de oefeningen/ dagboeken invullen wanneer dit mij uitkwam. Het was fijn dat de psycholoog mee kon kijken in mijn opdrachten, zodat we het tijdens het video gesprek konden bespreken. In mijn geval waren de video gesprekken op de zondagen, wat qua werkschema erg goed uitkwam.
Ik ben heel prettig geholpen door Rosaura. Door de gegeven feedback wist ik dat ik de opdrachten op de juiste manier toepaste, of juist wat ik nog kon doen om de opdrachten nog beter uit te voeren.
Ik zou DiSofa aanbevelen, omdat het heel goed te combineren is met je baan en andere afspraken. Je maakt de opdrachten op het moment dat het jou uitkomt. Daarnaast zijn de modules erg prettig om mee te werken. Je ontvangt veel informatie en oefenmateriaal, daarnaast is de psycholoog goed bereikbaar en kan je altijd even een bericht sturen als je een vraag hebt of ergens mee zit. Bedankt voor de goede zorgen!
Anita
33 jaar
De online gesprekken hebben mij erg geholpen. Het is fijn dat de gesprekken gewoon thuis gevoerd kunnen worden in een veilige omgeving. Ik heb er erg veel van geleerd wat ik nu kan mee nemen in mijn dagelijkse leven!
Zoe
33 jaar
Na lang gewacht te hebben op psychologische hulp, kwam er een telefoontje van DiSofa. Zij konden mij hulp bieden, maar dan wel volledig online. Online, kan dat? Ja, dat kan! Ik heb de hulp meteen aangenomen na het eerste telefoontje en de kennismaking via Skype. Heel prettig was het om in mijn eigen vertrouwde omgeving contact te hebben met mijn psycholoog. In de eerste gesprekken is er goed gekeken waar ik hulp bij nodig had, ook vond ik het fijn dat er contact was met mijn eigen huisarts en de psycholoog. Een goede samenwerking. Na de gesprekken met de psycholoog kwam er altijd een online module klaar te staan voor mij. Heel fijn was de voorleesfunctie. Ik was zelf niet in staat om goed geconcentreerd te lezen en aandacht vast te houden, maar dit hielp. De online modules hebben in kaart gebracht over hoe ik mij voelde, ook diverse vragenlijsten kwamen aan bod. Fijn is dat de psycholoog online met je kan meekijken in de modules. Je krijgt feedback en daarvoor hoef je niet eens een afspraak te hebben. Je hebt het gevoel dat er altijd iemand voor je is en klaar staat. Ook in de dagelijkse praktijk kon er met mij meegekeken worden middels de dagboeken die ik invulde. Dit ging gemakkelijk via een app op mijn telefoon. Ook hier kreeg ik weleens feedback op. Mijn traject is een keer verlengd, dat wil zeggen dat de zorg goed in kaart is gebracht. Nu heb ik vele handvatten om weer stabiel en vrolijk door het leven te gaan. DiSofa is persoonlijk, daadkrachtig, goede online thuiswerkmodules, altijd feedback en een mogelijkheid tot een berichtje, kortom: mocht je hulp nodig hebben, en in je eigen omgeving benaderd willen worden, kies voor DiSofa! 
Marijke
55 jaar
In het voorjaar van 2019 leek ik langzaam maar zeker de grip op mijn leven te verliezen. Waar ik eerst dacht de zelfdoding van mijn man wel verwerkt te hebben, kwamen de ervaringen van 4 jaar geleden alsnog knalhard binnen. Zelfs de normaal gesproken mooie momenten van mijn leven, zoals de bruiloft van mijn zoon, leken onder een grauwe deken te liggen en in mijn eentje lukte het niet die deken van mij af te trekken.

Dankzij de online therapie van DiSofa is het mij gelukt mijn eigen sterke kanten en de mooie dingen van mijn leven in een nieuw licht te zien. Met name EMDR, online, heeft mij enorm geholpen de nare herinneringen te parkeren. Manon bood mij tijdens de sessies alle ruimte maar hield ook heel goed de structuur van de gesprekken in de gaten. We sloten de therapie precies op tijd af, en ik voel me beter dan ooit. Dank je wel Manon, je bent top!

Jaap
35 jaar
Deuren zijn geopend, inzichten gegeven, stof tot nadenken meegegeven. Ik ben niks anders dan positief over de behandeling.
Paul
56 jaar
“De resultaten van mijn EMDR behandeling hebben mij echt verrast. Een soort van tovermiddel leek het wel. Zonder deze behandeling had ik niet zo snel weer aan het werk gekund. Sara is naar mijn mening een zeer professionele behandelaar. Ik kan Disofa zeer aanraden.
Anton
49 jaar
“Mijn prognose was depressief overspannen. Beeldbelbehandeling werd mij aangeboden, waar ik eerst niet echt positief tegen over stond. De eerste paar behandelingen vond ik niet echt lekker voor mij lopen, niet door de behandelaar maar door mij zelf. Ik stond er te haaks tegenover en was ook erg koppig. Na een paar goede gesprekken met mijn behandelaar zag ik de andere kant en stond er voor open. De volgende gesprekken werden steeds beter, ik ging de handvatten en opdrachten die ik kreeg doen. Zelfs een koppige cliënt als ik zag en voelde dat het werkte en dat heb ik te danken aan mijn behandelaar, want die zal het best moeilijk met mij gehad hebben. Ik voel me nu beter en gebruik als het moet mijn handvatten.

Dus voor een ieder zoals ik: deze manier van behandelen waarbij je gewoon thuis kunt blijven helpt, sta er voor open en je merkt net als ik dat je jezelf beter voelt worden.”

Xander
26 jaar
“Zelf heb ik de hulp via Disofa vanaf het eerste moment als zeer prettig ervaren. De werkwijze die bestond uit zowel modules als gesprekken was ideaal. Daarnaast kon ik niet alleen op persoonlijk vlak goed opschieten met mijn therapeut, ook kwam zij zeer competent over. Het feit dat de gesprekken via ‘skype’ (beveiligd beeldbellen) plaatsvonden was ook top. Hierdoor waren we beide flexibeler qua beschikbaarheid, maar ook een minimale hoeveelheid tijd kwijt aan de afspraken. Kortom, ik ben goed geholpen en blij dat ik hier ooit mee begonnen ben.”
Tessa
61 jaar
Voor mij was dit een eerste kennismaking met online therapie. Even wennen maar al heel snel vond ik het heel prettig om op deze manier met mijn therapeut Manon te communiceren. Doordat ik in mijn eigen vertrouwde omgeving zat voelde ik mij misschien extra snel op mijn gemak. Tijdens de therapie hebben we de EMDR methode toegepast, ook dat was online goed te volgen en heeft mij echt vooruit geholpen. De mogelijkheid om tussen de sessies via de mail vragen te kunnen stellen vond ik heel fijn. Ik kreeg ook altijd een reactie terug. In het begin was ik wel eens bang dat de techniek ons in de steek zou laten en dat is ook een keer gebeurd. Gelukkig was het ook weer snel opgelost. Ik vond de manier waarop mijn therapeut mij benaderde heel erg prettig en respectvol, ik wil haar hiervoor ook nogmaals bedanken. Mijn ervaring is zeker positief en kan Disofa daarom van harte aanbevelen. 
Vera
35 jaar
Ik heb deze therapie als erg fijn ervaren, gewoon lekker vanuit huis. Ik dacht in eerste instantie dit gaat vast lastig worden, maar niets is minder waar. Ik heb er erg veel aan gehad en nog steeds. Het is een makkelijk programma waar je steeds in kan terug kijken en je handvatten kan opzoeken. Ik ga alles uitprinten voor mezelf en bewaar het. Ik heb het contact met de psycholoog ook als erg fijn ervaren en voelde mij meteen goed op mijn gemak. Bedankt hiervoor! Ik zou dit zeker aan anderen aanbevelen, het helpt perfect en je hoeft er niet eens voor de deur uit!
Anne
28 jaar
Afgelopen week is mijn kortdurende traject bij DiSofa afgerond. In het begin dacht ik het lastig te vinden om online een band op te bouwen met mijn begeleider. Het idee dat je elkaar alleen via de computer spreekt en elkaar niet kunt ‘aanvoelen’ leek mij een belemmering in het traject. Toch merkte ik al snel de positieve klik met mijn psycholoog en ervoer ik ook dat het heel prettig was om juist alleen je eigen energie in de ruimte te hebben. Ik zat thuis in mijn vertrouwde omgeving en hoefde voor een sessie de deur niet uit. De oefeningen die ik online kon maken kon ik ook ten alle tijden terug lezen en dat vond ik erg prettig. Binnen enkele weken namen mijn angst en paniekgedachten af en voelde ik mijn zelfvertrouwen groeien. Ik heb de therapie als prettig ervaren en heb ontzettend veel (over mijzelf) geleerd.
Lia
61 jaar
Een prettige manier van contact hebben met een vriendelijke, deskundige therapeut. De modules van de duidelijke lessen kan je lezen wanneer het jou uitkomt. Je hoeft er de deur niet voor uit. Deze hulp op afstand beveel ik van harte aan. Het enige wat ik soms heb gemist, is een fysieke hand op mijn schouder. 
Quinten
42 jaar
Mijn persoonlijke ervaring met Disofa is erg positief. In het begin was het even wennen. Ik was traditionele psychologen gewend waar je binnen kwam en gewoon begon te praten. Als je weer wegging had je je hart gelucht maar verder niks. Disofa is helemaal anders! Na je eerste gesprek krijg je digitaal huiswerk waarmee je aan de slag moet. Op deze manier ben je in je eigen tijd bewuster bezig met je herstel en je problematiek. Je gesprek duurt niet lang, 45 minuten in tegenstelling tot anderhalf uur bij een traditionele psycholoog maar daarentegen ben je meer tijd bewust en specifiek bezig met je behandeling. Het is niet te veel huiswerk. Het zijn stukjes die je door moet lezen en aan de hand daarvan worden er wat vragen gesteld. Het is heel simpel. Het beeldbellen is in het begin ook wat vreemd, maar dat went snel! Het contract met de psycholoog wordt mettertijd ook steeds persoonlijker en vertrouwder. Ik ben er écht mee geholpen. eigenlijk héél snel al tijdens de behandeling. Mocht ik ooit weer een psycholoog nodig hebben dan kies ik hier weer voor!
Pia
56 jaar
Ik vond het in het begin moeilijk om de therapie online te doen, omdat ik moeite had met het vertrouwen van mensen. Er gingen vele vragen door mijn hoofd: is het wel te vertrouwen, ze hebben zo dadelijk heel veel gegevens van mij, klopt het wel, enz. De eerste keer contact opnemen ging ook helemaal mis. En daar ging mijn gepieker weer. Zie je nou wel. Maar na een paar keer opnieuw proberen ging het goed en hadden we eindelijk online contact. Het voelde meteen goed. Fijn om gesprekken via je vertrouwde omgeving te kunnen voeren. Wat ik ook heel prettig vond, is dat je op ieder moment via mail contact met je vertrouwenspersoon kan hebben. Ook de opdrachten die ik kreeg vond ik heel prettig. Deze zijn passend voor een ieder zijn persoonlijke probleem en kun je doen op een moment wanneer je dat wilt. Ik heb de online therapie als zeer positief ervaren en er veel aan gehad. 
Olivia
22 jaar
Ik vond het erg fijn dat ik zelf kon bepalen wanneer ik aan de therapie ging werken. Er lag geen druk op waardoor ik op het juiste moment het meeste uit mijn therapie kon halen. Ook als ik het even extra nodig had hoefde ik niet te wachten en kon ik aan de gang met mijn opdrachten online. Ik heb een angststoornis dus ik leef met de dag. De ene dag gaat het minder goed dan de andere dag, wat er altijd voor heeft gezorgd dat ik of niet naar therapie kon omdat ik de deur niet uit durfde of juist in een goede stemming was en niet over mijn problemen wilde praten. Stap voor stap heb ik, door de opdrachten en deze te evalueren in gesprekken, inzicht en handvatten gekregen waar ik op mijn eigen tempo mee aan de slag kon. Hierdoor werd ik uitgedaagd en was het overzichtelijk voor mij. Ik vond het videobellen in het begin onwijs eng maar als je eenmaal bezig bent is het in principe hetzelfde als een gesprek bij ggz zelf. Ik vond het alleen een stuk fijner dat als ik het moeilijk had ik gewoon thuis was en gelijk kon ontprikkelen. Als ik buiten de sessies om nog een vraag had werd deze snel beantwoord via de online chat. Kortom deze therapie heeft voor mij gewerkt en ik raad het mensen aan om deze kans aan te grijpen en te proberen!
Noortje
19 jaar
Ik heb de online therapie heel positief ervaren. Omdat ik voor 5 maanden naar het buitenland ging kon ik moeilijk iets opstarten in Nederland. Het was voor mij dus ideaal dat dit gewoon online kon. De gesprekken hebben mij denk ik het meest geholpen. Ik vond het heel fijn om met Rosaura te kunnen praten. Vooral het feit dat je elkaar wel persoonlijk kon zien was heel fijn. Dat maakt het toch nog wel heel persoonlijk. Ik zou DiSofa dan ook zeker aanbevelen! 
Lianne
30 jaar
De maanden therapie die ik volgde bij Miriam heb ik als zeer effectief ervaren. Ik kreeg goede handvatten hoe ik met bepaalde dingen om kon gaan. De online omgeving was ook erg prettig, omdat ik dan af en toe weer even kon terug kijken naar de opdrachten. Ik vond het ook erg prettig dat ik Miriam altijd kon mailen en vrij vlot antwoord terug kreeg.
Karin
49 jaar
Ik vond de online therapie heel prettig om te volgen. Je hoeft de deur niet uit voor je gesprekken en je kunt de modules doorlopen wanneer je wilt. Je gaat stap voor stap door de modules heen en je krijgt eerst steeds voorbeelden te zien. Dat is heel fijn, je bepaalt zelf je tempo en door de voorbeelden is het erg duidelijk wat je moet/kunt doen. Daarna krijg je feedback van degene waar je ook steeds je gesprekken mee hebt. Mijn contact met de psycholoog was prima, via de laptop zit je evengoed tegenover elkaar. Ik heb het meeste van de modules uitgeprint en in een mapje gestopt zodat ik als het nodig is alles nog eens kan doorlezen. Ik zou deze therapie zeker aanraden!
Lieuwe
61 jaar
De gesprekken middels beeldverbinding heb ik als prettig en ondersteunend ervaren. Het is laagdrempelig en voor mij gelijkwaardig aan “gewone gesprekken”. Het is resultaatgericht. Er worden goede handvatten gegeven, ook voor de toekomst om tijdig signalen te herkennen wanneer het niet goed met je gaat. 
Geraldine
20 jaar
De online therapie heeft mij ontzettend geholpen! Ik kon eigenlijk meteen starten en dat was heel fijn. Mijn studiejaar was net begonnen dus het feit dat ik alleen mijn laptop nodig had en mijn huis niet uit hoefde voor een gesprek gaf mij heel veel rust. Na het gesprek kon ik lekker mijn eigen ding gaan doen om het weer los te laten. Rosaura heeft me tijdens de gesprekken altijd zelf laten bepalen wat ik nodig had en dat was prettig. Hierdoor was de behandeling echt voor mij en niet vooraf opgezet voor “een persoon met deze klachten”. Doordat ik online (en in de app) ook alles terug kon kijken en oefeningen kon doen waar en wanneer ik maar wilde, kreeg ik snel vertrouwen in mezelf. Ik kan nu voor mezelf goed zien wat ik nodig heb ik welke situatie en dat geeft mij zelfvertrouwen om zelfstandig verder te gaan.
Harriet
22 jaar
Ik zou DiSofa aan anderen aanbevelen. Vanuit je eigen huis, op flexibele tijden, met een kundige en prettige therapeut werk je aan jouw problematiek. Laagdrempelig, flexibel en professioneel.
Eva
27 jaar
Het feit dat DiSofa 100% online is met flexibele tijden is voor mij een groot pluspunt geweest. Doordat ik zelf de hele week werk was het voor mij een uitkomst dat ik op zondag mijn gesprek kon inplannen. Daarnaast vond ik het enorm prettig om in mijn eigen vertrouwde omgeving te zitten. Ook het contact met mijn psycholoog Rosaura heb ik als zeer prettig ervaren. Er wordt echt tijd voor je genomen. Mocht je met vragen zitten dan kan je heel gemakkelijk een bericht versturen waar je snel een reactie op hebt. Doordat alles juist digitaal is, is alles veel sneller en makkelijker bereikbaar.
Tom
20 jaar
Naast de start van een nieuwe studie, moest ik ook verhuizen naar het buitenland. De combinatie hiervan heeft mij veel stress geleverd. Dankzij hulp van Miriam heb ik met deze stress leren omgaan. DiSofa was ook perfect vanwege mijn verblijf in het buitenland en de hulp die ik kon ontvangen in het Nederlands. De vaardigheden die ik heb geleerd over het omgaan met stress hebben me enorm geholpen en zullen er ook voor zorgen dat ik mijn toekomstige beroep beter kan uitoefenen.
Fay
29 jaar
Wat ben ik blij dat ik voor een online behandeling heb gekozen. Veel zelfstandigheid en gewoon vanuit huis, mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen!
Anke
36 jaar
In het begin vond ik de aanpak een beetje vreemd..gewoon vanuit huis met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Maar ik heb de therapie als serieus, niet dwingend en behulpzaam ervaren. Ik was blij dat ik snel terecht kon. Juist door het online contact zit je zelf ook in een vertrouwde omgeving. Wat mij erg gesterkt heeft is dat een oordeel uitbleef en mijn inzet werd beloond in plaats van gezien als onvoldoende. Dit gaf mij de sterkte om zelf in te zien waarin of waarop ik mijn prioriteit wil vestigen.
Lieke
20 jaar
Ondanks dat ik van tevoren dacht dat online therapie minder effectief zou zijn dan face-to-face contact, heeft het mij juist ontzettend goed geholpen. Ik kon op elk moment contact opnemen met mijn behandelaar Miriam en de gesprekken waren ook nog eens op een hele fijne plek, namelijk gewoon vertrouwd vanuit huis.  
Mark
24 jaar
Ik ben een jongeman van 24 en zit al geruime tijd thuis met burn-out en depressie klachten. Tijdens deze tijd heb ik hulp gekregen door middel van videobellen met de psycholoog van Disofa. Elke keer had ik een gesprek om naar uit te kijken en me weer een momentje beter te voelen dan dat ik daarvoor deed. Het online spreken heeft me absoluut met bepaalde stappen geholpen en geleerd hoe ik beter met mezelf om kan gaan. Door de gesprekken is duidelijker naar voren gekomen hoe en wat ik kan doen aan mijn ADD. Ik merkte namelijk tijdens de behandeling pas hoeveel last ik er eigenlijk van heb. Handvatten zijn mij aangereikt zodat ik beter door het dagelijkse leven heen kan wandelen. Helaas zit het er voor mij nog niet op omdat ik nog niet beter ben. Wel heeft Disofa mij geholpen met het vinden van een nieuwe behandelaar die mij weer verder kan helpen.  
Roos
42 jaar
Ik heb vanwege een burn out gesprekken gehad door middel van videobellen. Ik koos hiervoor omdat ik hier al na 1 week mee kon beginnen en er een flinke wachttijd was voor een persoonlijk gesprek. Het videobellen vond ik zeer prettig aangezien dit gewoon thuis plaatsvond. De gesprekken vond ik verhelderend en vaak ook confronterend. Hier heb ik veel van geleerd en inmiddels zijn de verbeteringen die ik heb door gevoerd in mijn leven een leefstijl geworden!
Jacqueline
46 jaar
Ik vond de online ervaring met Disofa erg aangenaam. Geen lange wachttijd maar snel aan de beurt. En dat zonder te reizen gewoon lekker vanuit thuis. Ik kan het iedereen aanraden!
Kevin
24 jaar
Omdat ik via DiSofa in de avond een gesprek kon voeren met de psycholoog, kon ik het makkelijk combineren met mijn werkweek. Online videogesprekken in het comfort van mijn eigen woning heb ik als zeer prettig en natuurlijk ervaren. Psycholoog Miriam is een fantastische gesprekspartner die mij goed begreep en toonde te luisteren. Zij heeft mij nieuwe inzichten getoond in het omgaan met mijn emoties en gedachtes waar ik verder mee vooruit kan!
Sebastian
29 jaar
Bij DiSofa had ik direct een goede klik, dit vooral omdat ik de online behandeling in mijn eigen omgeving kon volgen wat een veilig gevoel gaf. Het heeft mij zo goed geholpen. Als ik kijk hoe snel ik uit mijn dal ben gekomen had ik dit vooraf niet kunnen wensen. De online behandeling was erg prettig en zeker een aanrader!
Frederique
51 jaar
Hoewel ik eerst een klein beetje sceptisch was over deze, digitale, wijze van contact met een therapeute kan ik niet anders zeggen dan dat ik het als heel prettig heb ervaren.
Erwin
57 jaar
DiSofa (mijn therapeute Eline) heeft mij enorm gesteund in een voor mij donkere periode. De reguliere hulpverlening lieten het afweten, mijn depressie verergerde zich en ik wist niet meer wat te doen. Ik ben online gaan zoeken en kwam DiSofa tegen. Ik ben erg dankbaar. Mede dankzij DiSofa ben ik er nog. Daar waar reguliere hulpverlening tekortschiet staan zij achter en naast je.
Mauran
51 jaar
Mijn ervaring met DiSofa vond ik zeer prettig. Miriam begreep mijn verhaal zeer snel en ik vond het prettig om met haar te praten. De flexibiliteit paste perfect in mijn baan met onregelmatige tijden. Ik zou Miriam en DiSofa zeker aanraden.
Mirte
24 jaar
Therapie was mijn laatste hoop, maar ik wilde de stap niet zetten. Ik oordeelde al over mijzelf en had niet iemand nodig die instemmend op de klok keek. Psychologe Miriam veranderde mijn kijk op therapie compleet. Vanaf het begin dat ik haar sprak voelde het prettig. Ik merkte dat ze echt naar mij luisterde doordat ze aan het einde van de sessies mijn verhaal goed kon samenvatten. Miriam begreep en hielp mij en ze nam ook dat zelfoordeel bij mij weg.
Bianca
25 jaar
Ik heb het traject bij DiSofa als zeer prettig en goed ervaren. De communicatie is duidelijk en het flexibel om kunnen gaan met de tijden van de afspraken is ideaal. Het online platform functioneerde verder naar wens en de feedback op gemaakte opdrachten werd op korte termijn gegeven. Het beeldbellen voelt eerst wat onwennig maar dit valt na de eerste paar minuten al snel weg. Ook is het prettig om thuis te zijn tijdens de afspraken, dit geeft een vertrouwd gevoel en biedt de mogelijkheid om rustig je verhaal te doen.
Karin
20 jaar
Fijne gesprekken en online opdrachten waar je veel van leert!