Reviews: wat mensen van ons vinden

DiSofa gaat voor resultaat. Lees hier de reviews over DiSofa:

Inge
25 jaar
De online therapie van DiSofa heb ik als heel prettig ervaren. Voordat ik startte stond ik er behoorlijk sceptisch tegenover. Het leek me vervelend dat je de therapeut niet in real life spreekt en ik had toch ook zo mijn twijfels over de werking van een therapie online t.o.v. een offline therapie. Wat voor mij de doorslag gaf om er toch voor te kiezen waren de flexibele tijden en het ontbreken van reistijd. Ik werk vijf dagen in de week en kon mijn therapie op zondagen inplannen. Gewoon vanuit huis, met een kopje thee erbij. Tijdens de therapie merkte ik dat mijn terughoudendheid onnodig was geweest. Ondanks dat het online is en je de therapeut dus enkel op je beeldscherm ziet, zijn de gesprekken heel fijn. Je maakt evengoed echt contact met iemand en het volgen van de therapie in mijn eigen omgeving werkte drempelverlagend. Ik vond het contact met mijn therapeut iedere keer weer heel fijn. Ze heeft me geholpen om positief naar mezelf te kijken en écht in mezelf te geloven. Je kunt, naast de ingeplande gesprekken, heel gemakkelijk een berichtje sturen naar je therapeut. Omdat dit online is, maakt dit het contact gemakkelijker en sneller.
Chelly
40 jaar
Na een tijd van flinke overbelasting, allerlei lichamelijke klachten en angstklachten besloot ik me aan te melden bij DiSofa. Dat was een hele goede beslissing. Eerst was ik wat sceptisch over de online aanpak maar al na 1 gesprek wist ik dat dit heel goed bij me zou passen. Gewoon vanuit huis en geen reistijd, ideaal. Je vergeet na een paar minuten al dat je online bezig bent, omdat je face to face via een prima verbinding een gesprek voert met je behandelaar.

Rosaura heeft mij hele goede tips gegeven en me naar mijn gedachten leren kijken en die naar iets positievers om te buigen. Ik heb geleerd dat mijn gedachten soms met me aan de haal gaan en ertoe bijdragen dat ik me te veel zorgen maak of angstig wordt. Het was af en toe best confronterend om al die gedachten zo onder een vergrootglas te leggen, maar het heeft mij wel enorm geholpen om te begrijpen hoe mijn denkpatroon is. In de behandelingen heb ik dat negatieve denken proberen te doorbreken en ik ben daar met behulp van de therapie goed in geslaagd. Het fijne van de online omgeving vond ik dat je de mogelijkheid hebt om dagboeken bij te houden, je krijgt digitaal allerlei oefeningen en opdrachten en je hebt beschikking over een hoop nuttige apps die je kunt downloaden op je telefoon.

Femke
36 jaar
Het feit dat de therapie 100% online was, werkte voor mij drempelverlagend. Ik kon direct aan de slag door de diverse modules en merkte snel resultaat. De gesprekken waren heel open en hebben mij goed op weg geholpen.
Barbara
26 jaar
Ik heb de therapie bij DiSofa als zeer positief ervaren. Ik ben goed geholpen met de klachten die ik had en dat ging op een professionele maar laagdrempelige manier. Mijn therapeut Rosaura wist de juiste vragen te stellen waardoor ik zelf ook goed kon reflecteren. Omdat de therapie online is kon ik gemakkelijk thuis achter mijn computer zitten en hoefde ik niet naar een praktijk toe met een wachtruimte.
Pieter
23 jaar
De behandeling heeft me goed geholpen door de oefeningen en de gesprekken met Eline. Ze leerde mij trucjes om beter met mijn paniek om te gaan en het verbeteren van mijn zelfbeeld. Ik begon aan dit traject met een vraagteken omdat het me toch wel apart leek om met iemand te praten via een webcam, maar dat was juist niet het geval. Het was erg makkelijk dat ik zo thuis aan de slag kon met mijn sessie. De communicatie en de hulp waren gewoon heel goed en ik raad dit traject zeker aan.
Claudia
29 jaar
Ik vond het contact met Eline heel prettig en waardevol. Ik kreeg het gevoel dat ze echt naar me luisterde en me begreep, waardoor ze me kon helpen om te gaan met mijn situatie. Ze heeft me aan nieuwe inzichten geholpen. Verder ben ik heel blij met een vernieuwend initiatief als DiSofa, waar ik snel terecht kon, in plaats van maanden op een wachtlijst te moeten staan. Via de computer een behandeling volgen vond ik fijn, ook omdat je na een intens gesprek niet altijd een babbeltje met de buren wilt maken, en nu hoef je dus niet naar buiten.
Marloes
36 jaar
Eline is een aardige en respectvolle vrouw. Ze begreep mij goed en ik heb altijd de ruimte gekregen mijn verhaal te doen. Ook ben ik goed geholpen met mijn klachten qua emoties, deze zijn voor 80 a 90% verbeterd.
Els
45 jaar
Gelijk hulp i.p.v. een lange wachttijd. Je hoeft ook de deur niet uit. Ook al zie je de behandelaar niet in dezelfde ruimte, maar via je computer toch geeft het een vertrouwd gevoel. Als je bepaalde behoeftes hebt dan wordt daar naar geluisterd en gehandeld. Via de computer vul je vragenlijsten in en daar krijg je snel een reactie op. Ik heb deze behandeling als zeer prettig ervaren en heb daarom ook een vriendin geadviseerd om hier hulp te zoeken.
Eva
28 jaar
Ik heb hele goede ervaringen met DiSofa. Ik ben erg goed geholpen om een aantal dingen op een rijtje te zetten. Ook nemen ze rustig alle tijd voor je. Ik heb er veel aan gehad.
Sabine
29 jaar
Door de online therapie van DiSofa kon ik een wachtlijst van 12 weken vermijden; heel fijn als je eindelijk om hulp durft te vragen. Deze behandeling zou ik aanraden, omdat het fijn is dat ik de sessies buiten werktijd kon plannen en in mijn eigen vertrouwde omgeving zat tijdens het videobellen. Naast de modules die je in je eigen tempo maakt, heb ik ook waardevolle tips en oefeningen van behandelaar Miriam gekregen die ik na mijn behandeling kan blijven gebruiken. Verder kun je altijd een bericht sturen via het online platform als je tussentijds ergens tegenaan loopt. Dat maakte het contact met mijn behandelaar laagdrempelig. DiSofa heeft voor mij een verschil kunnen maken!
Linde
20 jaar
De opdrachten en persoonlijke gesprekken hebben mij enorm geholpen. Erg toegankelijke hulp, zonder wachttijden!
David
30 jaar
Ik ben erg blij dat ik deze behandeling met Miriam ben aangegaan. Het heeft mij heel erg geholpen en de twijfel in het begin over online therapie volledig weg genomen.
Wouter
29 jaar
Ben zeer tevreden over de behandelaar. Ze heeft me op een aantal momenten dat ik het echt nodig had erg goed geholpen en wist precies wat ik nodig had. Ik had wel verwacht dat ik iets zou missen door niet fysiek af te kunnen spreken, maar dit viel me alles mee. Ik was ook erg blij dat ik gelijk terecht kon. Ik had anders 12 weken moeten wachten, maar wist op dat moment echt niet meer wat ik met mijn situatie aan moest. Dus had echt direct hulp nodig. Dit was daarom een prachtige oplossing en ben achteraf ook erg gelukkig met de keuze om online behandeling te doen.
Elze
65 jaar
Mijn therapeute Miriam heeft mij enorm gesteund in de afgelopen periode, en hiervoor ben ik haar zeer dankbaar. Ze heeft mij ‘gereedschap’ gegeven om verder te gaan. Vanaf het begin voelde het prettig. Ze luisterde naar mijn verhaal en begreep mij, ze hielp mij en gaf me het gevoel er niet alleen voor te staan. Daardoor leerde ik niet meer zo heftig oordelen over mijzelf. Ik ben er nog niet, maar heel ver gekomen met hulp van Miriam en manier van hulpverlening door DiSofa. De begeleiding heb ik dan ook als zeer comfortabel ervaren.
Kim
19 jaar
Ik heb mijn tijd bij DiSofa als aangenaam ervaren, ik heb er veel van geleerd. Ik vond het erg fijn dat je gewoon thuis een gesprek kan voren met de psycholoog. Ook vond ik mijn eigen psycholoog Eline heel erg fijn en raad ik haar ook erg aan. Ze is heel erg lief en begripvol en geeft goede adviezen. Ik raad de online therapie van DiSofa aan!
Richard
32 jaar
Ik heb het traject bij Disofa als zeer prettig ervaren. De begeleiding via het internet verloopt erg soepel en heb ik als zeer comfortabel ervaren, omdat je het lekker vanuit je eigen huis kunt doen. De hulpverlener is makkelijk te bereiken via de online communicatie. Hierdoor heb je echt het gevoel er niet alleen voor te staan, ondanks de fysieke afstand. Het heeft mij zeker geholpen!
Geraldine
20 jaar
De online therapie heeft mij ontzettend geholpen! Ik kon eigenlijk meteen starten en dat was heel fijn. Mijn studiejaar was net begonnen dus het feit dat ik alleen mijn laptop nodig had en mijn huis niet uit hoefde voor een gesprek gaf mij heel veel rust. Na het gesprek kon ik lekker mijn eigen ding gaan doen om het weer los te laten. Rosaura heeft me tijdens de gesprekken altijd zelf laten bepalen wat ik nodig had en dat was prettig. Hierdoor was de behandeling echt voor mij en niet vooraf opgezet voor “een persoon met deze klachten”. Doordat ik online (en in de app) ook alles terug kon kijken en oefeningen kon doen waar en wanneer ik maar wilde, kreeg ik snel vertrouwen in mezelf. Ik kan nu voor mezelf goed zien wat ik nodig heb ik welke situatie en dat geeft mij zelfvertrouwen om zelfstandig verder te gaan.
Harriet
22 jaar
Ik zou DiSofa aan anderen aanbevelen. Vanuit je eigen huis, op flexibele tijden, met een kundige en prettige therapeut werk je aan jouw problematiek. Laagdrempelig, flexibel en professioneel.
Eva
27 jaar
Het feit dat DiSofa 100% online is met flexibele tijden is voor mij een groot pluspunt geweest. Doordat ik zelf de hele week werk was het voor mij een uitkomst dat ik op zondag mijn gesprek kon inplannen. Daarnaast vond ik het enorm prettig om in mijn eigen vertrouwde omgeving te zitten. Ook het contact met mijn psycholoog Rosaura heb ik als zeer prettig ervaren. Er wordt echt tijd voor je genomen. Mocht je met vragen zitten dan kan je heel gemakkelijk een bericht versturen waar je snel een reactie op hebt. Doordat alles juist digitaal is, is alles veel sneller en makkelijker bereikbaar.
Tom
20 jaar
Naast de start van een nieuwe studie, moest ik ook verhuizen naar het buitenland. De combinatie hiervan heeft mij veel stress geleverd. Dankzij hulp van Miriam heb ik met deze stress leren omgaan. DiSofa was ook perfect vanwege mijn verblijf in het buitenland en de hulp die ik kon ontvangen in het Nederlands. De vaardigheden die ik heb geleerd over het omgaan met stress hebben me enorm geholpen en zullen er ook voor zorgen dat ik mijn toekomstige beroep beter kan uitoefenen.
Fay
29 jaar
Wat ben ik blij dat ik voor een online behandeling heb gekozen. Veel zelfstandigheid en gewoon vanuit huis, mijn zelfvertrouwen heeft een enorme boost gekregen!
Anke
36 jaar
In het begin vond ik de aanpak een beetje vreemd..gewoon vanuit huis met iemand die je nog nooit hebt ontmoet. Maar ik heb de therapie als serieus, niet dwingend en behulpzaam ervaren. Ik was blij dat ik snel terecht kon. Juist door het online contact zit je zelf ook in een vertrouwde omgeving. Wat mij erg gesterkt heeft is dat een oordeel uitbleef en mijn inzet werd beloond in plaats van gezien als onvoldoende. Dit gaf mij de sterkte om zelf in te zien waarin of waarop ik mijn prioriteit wil vestigen.
Lieke
20 jaar
Ondanks dat ik van tevoren dacht dat online therapie minder effectief zou zijn dan face-to-face contact, heeft het mij juist ontzettend goed geholpen. Ik kon op elk moment contact opnemen met mijn behandelaar Miriam en de gesprekken waren ook nog eens op een hele fijne plek, namelijk gewoon vertrouwd vanuit huis.  
Mark
24 jaar
Ik ben een jongeman van 24 en zit al geruime tijd thuis met burn-out en depressie klachten. Tijdens deze tijd heb ik hulp gekregen door middel van videobellen met de psycholoog van Disofa. Elke keer had ik een gesprek om naar uit te kijken en me weer een momentje beter te voelen dan dat ik daarvoor deed. Het online spreken heeft me absoluut met bepaalde stappen geholpen en geleerd hoe ik beter met mezelf om kan gaan. Door de gesprekken is duidelijker naar voren gekomen hoe en wat ik kan doen aan mijn ADD. Ik merkte namelijk tijdens de behandeling pas hoeveel last ik er eigenlijk van heb. Handvatten zijn mij aangereikt zodat ik beter door het dagelijkse leven heen kan wandelen. Helaas zit het er voor mij nog niet op omdat ik nog niet beter ben. Wel heeft Disofa mij geholpen met het vinden van een nieuwe behandelaar die mij weer verder kan helpen.  
Roos
42 jaar
Ik heb vanwege een burn out gesprekken gehad door middel van videobellen. Ik koos hiervoor omdat ik hier al na 1 week mee kon beginnen en er een flinke wachttijd was voor een persoonlijk gesprek. Het videobellen vond ik zeer prettig aangezien dit gewoon thuis plaatsvond. De gesprekken vond ik verhelderend en vaak ook confronterend. Hier heb ik veel van geleerd en inmiddels zijn de verbeteringen die ik heb door gevoerd in mijn leven een leefstijl geworden!
Jacqueline
46 jaar
Ik vond de online ervaring met Disofa erg aangenaam. Geen lange wachttijd maar snel aan de beurt. En dat zonder te reizen gewoon lekker vanuit thuis. Ik kan het iedereen aanraden!
Kevin
24 jaar
Omdat ik via DiSofa in de avond een gesprek kon voeren met de psycholoog, kon ik het makkelijk combineren met mijn werkweek. Online videogesprekken in het comfort van mijn eigen woning heb ik als zeer prettig en natuurlijk ervaren. Psycholoog Miriam is een fantastische gesprekspartner die mij goed begreep en toonde te luisteren. Zij heeft mij nieuwe inzichten getoond in het omgaan met mijn emoties en gedachtes waar ik verder mee vooruit kan!
Sebastian
29 jaar
Bij DiSofa had ik direct een goede klik, dit vooral omdat ik de online behandeling in mijn eigen omgeving kon volgen wat een veilig gevoel gaf. Het heeft mij zo goed geholpen. Als ik kijk hoe snel ik uit mijn dal ben gekomen had ik dit vooraf niet kunnen wensen. De online behandeling was erg prettig en zeker een aanrader!
Frederique
51 jaar
Hoewel ik eerst een klein beetje sceptisch was over deze, digitale, wijze van contact met een therapeute kan ik niet anders zeggen dan dat ik het als heel prettig heb ervaren.
Erwin
57 jaar
DiSofa (mijn therapeute Eline) heeft mij enorm gesteund in een voor mij donkere periode. De reguliere hulpverlening lieten het afweten, mijn depressie verergerde zich en ik wist niet meer wat te doen. Ik ben online gaan zoeken en kwam DiSofa tegen. Ik ben erg dankbaar. Mede dankzij DiSofa ben ik er nog. Daar waar reguliere hulpverlening tekortschiet staan zij achter en naast je.
Mauran
51 jaar
Mijn ervaring met DiSofa vond ik zeer prettig. Miriam begreep mijn verhaal zeer snel en ik vond het prettig om met haar te praten. De flexibiliteit paste perfect in mijn baan met onregelmatige tijden. Ik zou Miriam en DiSofa zeker aanraden.
Mirte
24 jaar
Therapie was mijn laatste hoop, maar ik wilde de stap niet zetten. Ik oordeelde al over mijzelf en had niet iemand nodig die instemmend op de klok keek. Psychologe Miriam veranderde mijn kijk op therapie compleet. Vanaf het begin dat ik haar sprak voelde het prettig. Ik merkte dat ze echt naar mij luisterde doordat ze aan het einde van de sessies mijn verhaal goed kon samenvatten. Miriam begreep en hielp mij en ze nam ook dat zelfoordeel bij mij weg.
Bianca
25 jaar
Ik heb het traject bij DiSofa als zeer prettig en goed ervaren. De communicatie is duidelijk en het flexibel om kunnen gaan met de tijden van de afspraken is ideaal. Het online platform functioneerde verder naar wens en de feedback op gemaakte opdrachten werd op korte termijn gegeven. Het beeldbellen voelt eerst wat onwennig maar dit valt na de eerste paar minuten al snel weg. Ook is het prettig om thuis te zijn tijdens de afspraken, dit geeft een vertrouwd gevoel en biedt de mogelijkheid om rustig je verhaal te doen.
Karin
20 jaar
Fijne gesprekken en online opdrachten waar je veel van leert!